28 / 04 / 2024

Adıyaman'da tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları TBMM'de!

Adıyaman'da tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları TBMM'de!

Adıyaman ve ilçelerinde devam eden, tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman ve ilçelerinde devam eden, tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımlarına ilişkin soru önergesi verdi. Tutdere, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim'' diye konuştu. 

Tutdere, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün derinleşmekte, zamlarla birlikte asgari ücretlinin, emeklinin maaşı erimekte, vatandaş evine ekmek dahi götürememektedir. Fabrikaların bir bir kapandığı, işsizliğin günden güne arttığı, girdi maliyetleri altında ezilen çiftçinin üretemediği Adıyaman'da da durum farklı değildir. Adıyaman hak ettiği kamu yatırımlarını alamamakta, var olan yatırımlar da ödenek yetersizliği nedeniyle sadece iz ödenek kapsamında takip edilmektedir. Bu nedenle Adıyaman kamuoyu yeni yatırımlar beklerken var olan yatırımlar dahi hayata geçirilmemektedir. Yatırımlar bitmediği için Adıyaman'ın kendi öz evlatları başka şehirlerde hatta yurt dışında iş aramak zorunda kalmaktadır.''

Adıyaman da tamamlanmayan ve yapımı planlanan kamu yatırımları TBMM de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1. Adıyaman ve ilçelerinde devam eden kamu yatırımlarında son durum nedir? 
2. Her biri ayrı ayrı gösterilmek üzere bu yatırımların gerçekleşme oranı nedir? Yatırımların ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? "Yapımı duran", vazgeçilen yatırımlar hangileridir? Durmasının veya vazgeçilmesinin sebepleri nelerdir? 
3. Adıyaman'da süresi geçtiği halde tamamlanmayan yatırımlar hangileridir? 
4. 2021 yatırım planlamasında, Adıyaman ili ve ilçelerinde yapımı düşünülen projeler var mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön