28 / 04 / 2024

kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir

kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

Kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi sağlanıyor. Peki, kamulaştırma sürecinde kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir?

Kamulaştırma bedeli kaç günde ödenir?

Kamulaştırma kararının alınmasından sonra kamulaştırmayı yapacak idare taşınmaz malın tahmini bedelini tespit etmek üzere kendi bünyesi içinden en az üç kişiden teşekkül eden kıymet takdir komisyonunu görevlendirerek bedeli belirler. Peki, kamulaştırma be

İstimlak bedeli ne zaman ödenir?

İstimlak; özel mülkiyette olan gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek devlet veya kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, istimlak bedeli ne zaman ödenir?

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Yalova Çiftlikköy için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait ''154 kV Çiftlikköy GIS İrtibatları Proje'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Ankara Etimesgut'ta kamulaştırma sonrası mutlu son!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,Etimesgut Etiler Mahallesi'nde İstasyon Caddesi'ne alternatif yol projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırma sonrası yıkılan evler yerine yenilerini inşa ediyor.

Lapseki Trafo Merkezi Projesi için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Lapseki Trafo Merkezi Projesi kapsamında taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu için kamulaştırma bedeli ödenmedi!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçtiği tarlayı kamulaştırıp yol yaptığı, istimlaktan kaynaklı 1 milyon 842 bin 998 TL’lik bedeli de bankaya yatırmadığı öğrenildi.

Antalya için acele kamulaştırma kararı!

Antalya İlinde Tesis Edilecek Serra Güneş Enerji Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu için kamulaştırma kararı!

Gökova Körfezi’ne inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu nedeniyle bölge sakinlerinin arazileri için kamulaştırma kararı verildi. 

Kastamonu Başköy'de acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu İli Araç İlçesi'ne bağlı Başköy Köyü'nde Regülatör ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak..

Antalya Korkuteli'nde acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da Küçükköy Güneş Enerji Santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir Haberi

kamulaştırma bedeli ne zaman ödenir

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?
Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette yer alan tüm taşınmazlar, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Belediye tarafından yapılması için imar planında taşınmaz kamu hizmetine alınıyor. Park, yol, metro, hızlı tramvay, alt ve üst geçit, otopark mezarlık alanı, kamu hizmet alanı gibi taşınmazlar kamulaştırılabiliyor.

Kamulaştırma bedeli kanunu 2021 

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 7'inci maddesinde şu ifadeler kullanıldı:
"İdare tarafından, şerh tarihinden itibaren altı ay içinde 10. Maddeye göre kamulaştırma bedelinin tespitiyle idare adına tescili isteğinde bulunulduğuna dair mahkemeden alınacak belge tapu idaresine ibraz edilmediği takdirde, bu şerh tapu idaresince resen sicilden silinir."

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

''Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?'' sorusunun yanıtı kanun kapsamında şu şekilde yer alıyor:
"İdarece, anlaşma...