29 / 04 / 2024

Kamulaştırma bedelleri tespiti

Kamulaştırma bedelleri tespiti

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

Yusufeli Barajı için kamulaştırma bedelleri mecliste!

Artvin'in Yusufeli ilçesine inşa edilecek baraj için belirlenen kamulaştırma bedellerinin iyileştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'deki düşük kamulaştırma bedelleri TBMM'de konu oldu!

Kamulaştırma bedellerinin belirlenmesine, bilirkişilerin seçimine ve Rize'de yapılan kamulaştırmalara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 6 soru sordu..

Denizli Gerali Mahallesi'nin kamulaştırma bedelleri TBMM'de!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli İli Sarayköy ilçesi Gerali Mahallesi'nde yapılması öngörülen su kanal inşaatının kamulaştırma bedellerinin ödenmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

Artvin Yusufeli kamulaştırma bedelleri meclise taşındı!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılacak baraj için alınan kamulaştırma kararında bedellerin düşük olduğu iddiasına ve çiftçilerin mağduriyetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sakarya Uzunçarşı projesinde kamulaştırma bedelleri ödeniyor!

Sakarya Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde gelinen son aşamayı açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bölgede ticaret yapmakta olan bir kısım esnafımıza kamulaştırma bedelleri ödenmeye başladı.

Tavşanlı - Simav karayolu kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecek?

Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Kütahya’nın Tavşanlı-Emet-Hisarcık-Simav ilçeleri arasında devam eden yol yapım çalışmalarında kamulaştırma bedellerinin arazi sahiplerine Eylül ayında ödeneceğini söyledi. İşte açıklama...

3. Havalimanı kamulaştırma bedelleri ödendi!

Kamulaştırma bedellerinin ödendiği 3. Havalimanı'nda çalışan sayısı 3 bine yaklaştı. 80 bin dönüm alan üzerine kurulacak olan 3. Havalimanı 6.5 milyon metrekare apron ile dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak...

Kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti!

Kamulaştırma bedelinin tespiti için dava açılabiliyor. Peki, kamulaştırma bedelinin tespiti tescil davasında vekalet ücreti kim tarafından ödenir? İşte Yargıtay Kararı örneği..

Elektrik tesislerinin kamulaştırma bedeli 7 milyar TL!

Elektrik dağıtımında mevcut tesislerin yaklaşık yüzde 80'i için kamulaştırmaya ihtiyaç bulunuyor. Kamulaştırma bedelleri 7 milyar lira olarak hesaplandı...

Kamulaştırma bedelleri tespiti Haberi

Kamulaştırma bedelleri tespiti

Kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından kabul edilen değerleme standartları da dikkate alınacak.


Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı.


Buna göre, Adli Tıp Kurumu Eğitim ve Bilimsel Araştırma Komisyonu ile Adli Tıp Kurumu Etik Kurulu üyelerini belirleme yetkisi Adli Tıp Başkanlar Kuruluna veriliyor.


Raporlar arasındaki çelişkiler giderilecek


Adli Tıp İhtisas Kurulları ile Adli Tıp Kurumu dışındaki sağlık kuruluşlarının heyet halinde verdikleri rapor ve görüşler arasında ortaya çıkan çelişkilerin üst kurullarca giderilebilmesine imkan sağlayacak şekilde yeniden düzenleme yapılıyor. Böylece, ihtisas kurullarının yapısında bulunan klinik branşlarla, benzer şekilde uzman hekimler bulunduran sağlık kurulu raporlarının çelişkisi kabul edilerek dosyanın üst kurulda incelenmesi sağlanıyor.


Fizik İhtisas Dairesi ve Trafik İhtisas Dairesinin raporları, Adli Tıp Üst Kurullarında incelemeye alınamayacak. Bu dairelerden...