05 / 05 / 2024

Kamulaştırma Kanunu iptal mi. CHP Anayasa Mahkemesi kamulaştırma kanunu

Kamulaştırma Kanunu iptal mi. CHP Anayasa Mahkemesi kamulaştırma kanunu

Kamulaştırma Kanunu'nda "Mahkemelerce idare adına tescil kararı verilen kamulaştırma işlemleri sebebiyle hiçbir hak ve alacak talebinde bulunulamayacağı, kamulaştırmaya veya bedeline karşı itiraz davaları açılamayacağı" hükmü iptal edildi...

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

AYM'den Kamulaştırma Kanunu'na kritik iptal!

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce vatandaşı ilgilendiren Kamulaştırma Kanunu’ndaki, dava hakkını sınırlayan düzenlemeleri “mülkiyet hakkına aykırı” görerek kritik bir iptal kararını açıkladı. 

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Kamulaştırma Kanunu'nda değişiklik 2016!

6745 Sayılı Kanun ile Kamulaştırma Kanunu'nda da bazı değişiklikler ve eklemeler yapıldı. İşte Kamulaştırma Kanunu'nda yapılan değişiklikler ve yenilikler..

Taşınmazlardaki Kamulaştırma Kanunu'na kısmi iptal!

Anayasa Mahkemesi, taşınmazların kamulaştırma bedelinin tespitinde, kamulaştırma tarihindeki kullanılma şeklinin esas alınmasını öngören kanun hükmünü iptal etti.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Serbest bölge arazilerinin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek!

Ekonomi Bakanı Elitaş, Serbest Bölgeler Kanunu, Emlak Vergisi ve Katma Değer Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngördüklerini belirterek, "Serbest bölge arazilerine ilişkin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek" dedi.

Gaziosmanpaşa'daki acele kamulaştırma protesto edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki 5052 parsel için alınan "acele kamulaştırma" kararı üzerine mahalleliler iptal davası açtı, belediyeye yürüyerek eylem gerçekleştirdi. Burada konuşan mahalle dernekleri temsilcileri herkesi mahallelerine sahip çıkmaya çağırdı.

Fikirtepe'de acele kamulaştırma durduruldu ve riskli alan iptal edildi!

Danıştaydan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesindeki Yargı karmaşasına son nokta; Acele kamulaştırma yürütmesinin durdurulması ve Riskli alan iptal kararı ...

Yol kamulaştırma kanunu!

İdareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki, yol için kamulaştırma nasıl yapılır? İşte yol kamulaştırma kanunu..

Vahdettin Köşkü'nün bitişiğindeki binalara kamulaştırma!

İstanbul Çengelköy’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak restore ettirilen Vahdettin Köşkü’nün bitişiğindeki Hasanpaşa Setti Yukarı Sokak'taki hanelerin yıkımını yargı iptal etti, kamulaştırma kararı çıktı.

Kamulaştırma kanunu ve kamulaştırmasız el atma!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş mülkiyet hakkını ve de kamulaştırmasız el atmayı anlattı. Avukat Kadir Kurtuluş kamulaştırma kanununa göre kamulaştırma yapılmasının aşamalarına değindi...

Kamulaştırma Kanunu iptal mi. CHP Anayasa Mahkemesi kamulaştırma kanunu Haberi

Kamulaştırma Kanunu iptal mi. CHP Anayasa Mahkemesi kamulaştırma kanunu

Buna göre, "mahkemelerce idare adına tescil kararı verilen kamulaştırmalarda, tebligatlar ve diğer kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmış sayılacağı, bu kamulaştırma işlemleri sebebiyle hiçbir hak ve alacak talebinde bulunulamayacağı, kamulaştırmaya veya bedeline karşı itiraz davaları açılamayacağı, açılmış ve devam eden davaların bu esaslara göre sonuçlandırılacağı"na ilişkin hükümler Anayasa'ya aykırı bulundu.


Anayasa Mahkemesi'nin iptali, Fikirtepe'de acele kamulaştımayı bitirir mi? Öğrenmek için tıklayın!


CHP ve bazı mahkemeler, Alkol ve Kamulaştırma Kanunlarında değişiklikler öngören 6487 sayılı Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununun, bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.


Davaları birleştirerek esastan karara bağlayan Yüksek Mahkeme, Kanun'un 21. maddesiyle 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun başlığıyla değiştirilen geçici 6. maddesinin 12 ve 13. fıkralarının Anayasa'ya aykırı olduklarına ve iptallerine karar...