28 / 04 / 2024

Kamulaştırmadan farkı ne

Kamulaştırmadan farkı ne

Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu. İşte 5 soruda acele kamulaştırma:

Milyonlarca memura maaş şoku! 2023 memur maaşları neden eksik yattı? Ocak ayı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak?

Bu yılın ilk maaşını çeken milyonlarca memur eksik ödeme ile karşılaşınca 2023 memur maaşları neden eksik yattı? Ocak ayı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak? sorusuna yanıt aramaya başladı...

Berlin'deki konutlar kamulaştırma referandumu sonrası ne olacak?

Berlin'de artan kira fiyatlarına yönelik konutların kamulaştırılması için referandum gerçekleşti. Referandumdan çıkan oya göre yüzde 56'lık kesim konutların kamulaştırılmasını talep ediyor. 

Kahramanmaraş için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait 154 kV Menzelet HES-Çağlayan Enerji İletim Hattı projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Erzurum için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait 380 kV Erzurum-Alpaslan-2 HES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Memurların 15 günlük maaş farkı ne zaman ödenecek?

Temmuz ayında zamlı maaşlarına kavuşan memurlar farkların ödeneceği tarih hakkında araştırmalar yapıyor. Yüzbinlerce memur konu hakkında yaşanan son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki 15 günlük maaş farkı ne zaman ödenecek?

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Yalova Çiftlikköy için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait ''154 kV Çiftlikköy GIS İrtibatları Proje'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Edremit Belediyesi Akçay hizmet binası kamulaştırıldı!

BALIKESİR'in Edremit ilçesinin Akçay mahallesindeki kiralık hizmet binası, kamulaştırılarak belediye mülküne dönüştürüldü.

Arazisi kamulaştırılanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '1978’de 300 metrekare arsa aldım. BOTAŞ, 1996’da Enerji Bakanlığı kamulaştırmış, arsam 147 metrekare olmuş. Tapu da arsamı 300 metrekare olarak düzeltebilir miyim? Hukuken sonuç ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Urla'daki bazı arazilerde kamulaştırmadan vazgeçildi! 

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çeşme ve Urla’da acil kamulaştırma kararı alınan arazilerin bir bölümündeki kamulaştırma işleminden vazgeçildi...

Kamulaştırmadan farkı ne Haberi

Kamulaştırmadan farkı ne

Daha önce Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu.

Peki acele kamulaştırma ne demek? Kamulaştırmadan farkı ne? Bundan sonra süreç nasıl işleyecek?


Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Diyarbakır Mimarlar Odası avukatlarından Devrim Barış Baran ve Diyarbakır Barosu Başkanı Nuray Özdoğan BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise haberin yayınlanmasına kadar olan sürede talebimize yanıt vermedi.


1) Acele kamulaştırma ne demek?


Diyarbakır Barosu’ndan Ahmet Özmen, acele kamulaştırmanın üç durumda gerçekleşebileceğini belirtiyor: “Birincisi yurt savunmasının gerektirdiği hallerde. İkincisi özel kanunlarda yer alan olağanüstü durumlarda. Üçüncüsü ise bakanlar kurulu tarafından aceleliğine karar verilen acil durumlarda. Bu işlem...