29 / 04 / 2024

kanada Calgary inşaat kazısı fosil

kanada Calgary inşaat kazısı fosil

Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde bir inşaat kazısında 60 milyon yıllık fosiller bulundu. Zelenitsky, her bir balığın cüzdan büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Nurdan Erbuğ, Kanada'da inşaat sektörü için büyük fırsatlar olduğunu söyleyerek yeni projeler için büyük potansiyel barındırdığını dile getirdi.

Kanada’da inşaat izinlerinin değeri Ekim ayında yüzde 14,6 azaldı!

Kanada'da Ekim ayı içerisinde alınan inşaat izinlerinin değeri aylık yüzde 14.6 azalarak, 8.2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Kanada'da inşaat ruhsatları 11.3 arttı!

Kanada'da belediyeler tarafından verilen inşaat ruhsatları toplam beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Kanada İstatistik Kurumu'ndan (Statcan) yapılan açıklamaya göre, Aralık ayında inşaat onayları yüzde 11.3 artışla 6.92 milyar Kanada doları oldu.

Kanada'daki inşaat kazısında 60 milyon yıllık fosiller çıktı!

Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde bir inşaat kazısında 60 milyon yıllık fosiller bulundu. Zelenitsky, her bir balığın cüzdan büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

Kanada inşaat demiri soruşturmasının ön kararı açıklandı!

Kanada’nın 13 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’nin yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Kore menşeli inşaat demiri ithalatına karşı açtığı anti-damping ve telafi edici vergi soruşturmasına yönelik ön zarar soruşturması açıklandı.

Kanada'da boru hattı inşaatından dinazor fosili çıktı!

Kanada’nın Alberta eyaletinin güneydoğusunda devam eden ve ekim ayında bir dinazor fosili bulunan petrol boru hattı inşaatından, bir fosil daha çıktı. Dinazor fosilinin en az 68 milyon yıllık ördek gagalı bir tür olduğu bildirildi...

Edmonton'da çıkan yangında 17 milyon dolarlık inşaat kül oldu!

Kanada’nın Edmonton kentinde bir meydana gelen yangında büyük inşaat şantiyesi kül oldu. Zararın 17 milyon dolar olduğu bildirildi. Kondo türü çok katlı bina inşaatındaki yangının, elektrik tesisatından çıktığı sanılıyor.

Kanada'da çıkan yangında inşaat şantiyesi kül oldu!

Kanada'nın Edmonton kentinde meydana gelen yangında büyük inşaat şantiyesi kül oldu. 85 itfaiyeciyoğun mücadele verdi. Olayda ilk belirlemelere göre 17 milyon dolarlık zarar oluştu.

Kanada'da yol inşaatında 110 milyon yıllık fosil bulundu!

Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray kentinde bir yol inşaatında kazı sırasında 110 milyon yıllık olduğu sanılan fosil bulundu...

Kanada, inşaat sektöründe çalışmak için göçmen alacak!

Kanada, sadece inşaat sektöründe çalışmak üzere 149 bin yeni göçmen almaya hazırlanıyor

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

kanada Calgary inşaat kazısı fosil Haberi

kanada Calgary inşaat kazısı fosil

Edgar Nernberg, ev yaptırmak için kazdırdığı temel çukurundan çıkan kayalarda bazı şekillere rastladı. Kazıyı durduran Nernberg, Calgary Üniversitesi'ne müracaat ederek, kayaların incelenmesini istedi.


Fosillerin bulunduğu kayaları inceleyen Calgary Üniversitesi paleontolojistlerinden Darla Zelenitsky, kazıdan 5 balık fosili çıktığını ve bunların 60 milyon yıllık olduklarını açıkladı. Zelenitsky, fosillerin Paskapoo Formasyonu olarak bilinen, kaya katmanlarının birbirinin altına girerek zemini oluşturdukları dönemden kaldığını söyledi.


Ellerinde o döneme ait çok fazla bütün fosil örneği olmadığına dikkati çeken Zelenitsky, her bir balığın cüzdan büyüklüğünde olduğunu...