18 / 05 / 2024

Kanada Davet Vakfı Camii ibadethane ruhsatı mı aldı

Kanada Davet Vakfı Camii ibadethane ruhsatı mı aldı

Kanada’nın Montreal kentindeki İslam’a Davet Vakfı Camisi, kanuni ve fiziki denetlemeleri başarıyla geçen ve ibadethane ruhsatı alabilen ilk Türk camisi oldu.

Kanada'dan İdlib’deki sel mağdurlarına konut yardımı! 

Kanada Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfınca İdlib’deki sel baskınına maruz kalanlar için başlatılan İyilik Konutları kampanyası dahilinde yardımda bulundu.

Akman Holding'in yeni projesi Dixon 600’den Kanada’ya davet!

SAMM Development’ın Toronto’da başlattığı yeni projesinin hem adı hem ayrıntıları belli oldu. 20 katta kongre ve toplantı merkezi, condo (daire), ofis ve rezidanslardan oluşacak Dixon 600’ün Kanada satışları Kasım ayında başlayacak.

Nef çocukların eğitimi için herkesi bir olmaya davet etti!

Galatasaray Ana Sponsoru olan Nef, attığı her adımda topluma fayda sağlama hedefi ile yeni fikirleri hayata geçirmeye devam ediyor Nef, son olarak Nef Vakfı ile birlikte başlattığı #BirizBirlikteyiz kampanyası ile çocukların eğitimi için herkesi ‘Bir’ ve ‘Birlikte’ olmaya davet etti.

Kanada Davet Vakfı Camii ibadethane ruhsatı aldı!

Kanada’nın Montreal kentindeki İslam’a Davet Vakfı Camisi, kanuni ve fiziki denetlemeleri başarıyla geçen ve ibadethane ruhsatı alabilen ilk Türk camisi oldu.

Kanada'da 12 konut buz tsunamisi altında kaldı!

Kanada'da yüksekliği 3 metreyi bulan buz tsunamisi 12 evi yok etti

TOKİ Trabzon Vakfıkebir Konutları'nda başvuru dönemi başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, TOKİ Trabzon Vakfıkebir Toplu Konut Uygulaması kapsamında satışa sunulan 1 adet konut için başvurular başladı...

TOKİ Trabzon Vakfıkebir Evleri'nde başvurular için son 4 gün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, TOKİ Trabzon Vakfıkebir Toplu Konut Uygulaması kapsamında 1 adet konut için başvuru dönemi 15 Nisan'da başlıyor...

Aya Nikola Kilisesi, Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’nca kiralandı!

Taksiyarhis (Aya Nikola) Kilisesi, Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’nca müze olarak düzenlenmek amacıyla 49 yıllığına kiralandı

TOKİ Trabzon Vakfıkebir'de başvurular 15 Nisan'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, TOKİ Trabzon Vakfıkebir Toplu Konut Uygulaması kapsamında 1 adet konut için başvuru dönemi 15 Nisan'da başlıyor...

Vakıf GYO'dan 2012 yılı Olağan Genel Kurulu davet mektubu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2012 yılı Olağan Genel Kurul'a ilişkin gündem, davet mektubu, vekaletname örneği ve esas sözleşme tadil tasarısını yayınladı...

Yapı Kredi Koray GYO davet ve gündemin 8. maddesini değiştirdi!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2012 yılı Olağan Genel Kurul toplantı davet ve gündemin ana sözleşme tadilleriyle ilgili 8. maddesini değiştirdi...

Kanada'daki Kenauk arazisi 79 milyon dolara satılıyor!

Kanada'nın Quebec Eyaleti'nde Mountebello yakınlarındaki Kenauk adlı arazi 79 milyon dolara satışa çıkarıldı...

MAG Vakfı kentsel dönüşüm için belediyelere çağrıda bulundu!

Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) Vakfı Genel Müdürü Elvan Cantekin, Türkiye’de deprem riskinin yüksek olduğu tüm bölgelerde tüm belediyeleri MAG’la çalışmaya davet ederek, “Her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.

Kanada Davet Vakfı Camii ibadethane ruhsatı mı aldı Haberi

Kanada Davet Vakfı Camii ibadethane ruhsatı mı aldı

İslam’a Davet Vakfı Başkanı Recep Tankulu, AA’ya yaptığı açıklamada, genel kültür merkezi ya da toplum merkezi ruhsatı olan ibadethanelerin, bir süredir resmi makamlarca incelemeye alındığını söyledi.


Quebec eyaletinde bazı mescit ve camilerin gerekli özellikleri taşımadıkları gerekçesiyle kapatıldıklarını hatırlatan Tankulu, toplu ibadet yapıldığı saptanan merkezlere, kanunda öngörülen özellikleri tamamlamaları için süre verildiğini kaydetti.


"Referandum bile yapıldı"


Tankulu, "Yerine getirilmesi gereken hususlar arasında fiziki şartlar kadar İslamofobi kaynaklı olduğunu sandığımız güvenlik soruşturması, geçmişte yapılmış faaliyetler, camiye kimlerin gelip gittiği gibi bir dizi soruşturma da yapıldı. Hatta camimiz ve bizler hakkında son olarak camimizin bulunduğu bölge halkı ile referandum bile yapıldı." dedi.


Davet Camisi ile ilgili olarak resmi makamlara şikayet yapıldığını dile getiren Tankulu, inceleme ve soruşturmaları Montreal’de şu ana kadar sadece 4 caminin geçebildiğini bildirdi.


İslam’a...