18 / 05 / 2024

kanada yangın haberleri

kanada yangın haberleri

Kanada'nın Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

Kanada’da orman yangını çıktı!

Kanada’da orman yangını çıktı. Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde yangın çıktı!

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla Avustralya'nın birçok yerinde yangınlar çıktı. Cumartesi günü ve gecesi iki eyalette yapılan uyarılardan sonra birçok bölgede pazar sabahı yangın haberleri gelmeye başladı.

Kanada’daki bir huzurevinde yangın çıktı!

Kanada’daki bir huzurevinde yangın çıktı. Kanada'nın Quebec eyaletinde bulunan huzuruevinde çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti. 3 gündür bulunamayan 30 yaşlı için ise umutlar giderek azalıyor...

Kanada'danın Ontario eyaletindeki bir çiftlikte yangın çıktı!

Kanada’nın Ontario eyaletinde bir çiftlikte çıkan yangında, 900 küçükbaş hayvan telef oldu. Henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, söz konusu çiftlikte 2 milyon dolar hasara da yol açtı.

İzmir'de katı atık depolama alanında yangın çıktı!

Çiğli ilçesinde Büyükşehir Belediyesi düzenli katı atık depolama alanında yangın çıktı

Sarıyer'deki orman yangını söndürüldü!

Maden Mahallesi Bahçeköy mevkisinde çıkan yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu söndürüldü

Çanakkale Yenice'de orman yangını çıktı!

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde çıkan orman yangınına 30 araç, bir helikopter ve amfibik uçakla müdahale ediliyor.

Bodrum'da yangın çıktı!

Bodrum'da ormanlık alanda başlayan yangın, söndürülmeye çalışılıyor...

Ev sahipleri dairelere yangın tüpü koymak zorunda!

Ev sahipleri artık daireler yangın tüpü koyacak. Mal sahipleri ise elektrik kablolarını dayanıklı hale getirecek ve elektrik panolarının bakımını yaptıracak...

Kartal Adliyesi'nde yangın çıktı!

Kartal'da yeni hizmete giren Anadolu Adalet Sarayı'nda çıkan ve kısa sürede söndürülen yangın, hasara yol açtı.

Torbalı'daki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi.

kanada yangın haberleri Haberi

kanada yangın haberleri


Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor Kanada’nın batı eyaletlerinden Alberta ve British Colombia’nın ormanlık alanlarında hafta başı başlayan yangınların önü alınamıyor. 


British Colombia Orman Yangınları Merkezi’nden yapılan açıklamada, birçoğu yıldırım düşmesi sonucu 12 farklı noktadan başlayan yangınlardan McAllister Dağı bölgesindeki yangın yüzünden, bölgede yaşayan bin 100 nüfuslu Hudson’s Hope kasabası sakinlerinin, 80 kilometre ilerideki St. John Liman kentine tahliye edilmeye başlandığı duyuruldu. 


Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu. Bölgedeki tüm ormanlık, mesire ve piknik yerlerinde ateş yakmak da yasaklandı.


Alberta eyaletinin, British Colombia ile sınır bölgeleri de dahil yüzlerce hektarlık alana yayılan 12 farklı noktadaki yangın için 200'e yakın söndürme ekibi aralıksız çalışıyor.


Yangın söndürme ekiplerine, havadan da helikopter ve uçaklarla...