02 / 05 / 2024

Kanal Edirne

Kanal Edirne

Edirne’de, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ‘Kanal Edirne Projesi’ yapımı devam ediyor. Meriç Nehri’nin vadi temizliği de çalışmalar kapsamında yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Kanal Edirne'deki köprülerin yapımı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıl hayata geçirileceğini müjdelediği Kanal Edirne projesinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Kanal Edirne'de sona gelindi!

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 7 bin 800 metrelik "Kanal Edirne" projesinde sona gelindiğini belirtti.

Kanal Edirne yıl sonunda tamam!

7 bin 800 metrelik Kanal Edirne projesinde, çalışmaların yüzde 90 tamamlandı. Proje yıl sonunda tamamlanacak...

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Kanal Edirne’de son rötuşlar yapılıyor!

Meriç Nehri suyunu bay-pas edecek Kanal Edirne’de son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Kanal Edirne projesinde sona gelindi!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Edirne'yi taşkınlardan koruyacak Kanal Edirne Projesi'nde sona geliyoruz. İnşallah kısa sürede bu projeyi de tamamlayacağız." dedi.

Edirne Kanalı projesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Bakanlığın Trakya bölgesine yönelik projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çiçek, Edirne Kanalı projesinin hangi aşamada olduğunu da sordu..

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Kanal Edirne'nin şu anda yüzde 95'i bitti" dedi.

Kanal Edirne'de son 100 metre!

Taşkınlarla yaşamak zorunda kalan Edirne halkının gözü tamamlanmasına 100 metre kalan Kanal Edirne projesine çevrilmiş durumda.

Edirne'deki nehir taşkınları Kanal Edirne ile son bulacak!

Bulgaristan'dan doğan nehirler, "havza özellikleri" ve "Bulgaristan'ın baraj işletmelerinin çok su tutması" nedeni ile yağışlı havalarda zaman zaman Edirne'de taşkın oluşturuyor.

Kanal Edirne'de sona gelindi!

Meriç Nehri'nin taşmasının önlemek amacıyla hazırlanan Kanal Edirne projesinde sona gelindi.

Kanal Edirne'nin yüzde 99'u tamamlandı!

Meriç Nehri'nde DSİ tarafından 2015 yılı kasım ayında 45 milyon lira bütçe ile başlatılan 'Kanal Edirne' projesinde kazı çalışmalarının yüzde  99'u tamamlandı. 

Kanal Edirne Haberi

Kanal Edirne


Edirne’de, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ‘Kanal Edirne Projesi’ yapımı devam ediyor. Ağustos ayının ortalarında başlanan kanal Edirne Projesi bütün hızıyla devam ediyor.

Edirne Bosnaköy’de devam eden proje sadece bay pass kanalıyla değil, bunun yanında Meriç Nehri’nin vadi temizliği de çalışmalar kapsamında yapılıyor.


KANAL EDİRNE PROJESİ


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Edirne’de yaşanan su baskınlarını ortadan kaldırmak için geçtiğimiz Mart ayı döneminde çalışma başlatmıştı. Ana yatak üzerine rüsubat engelleyici regülatör ve Karaağaç Sulaması kapsamında yapılacak 773 m3/s kapasiteli Meriç Nehri yatağına ilave 7 bin 27 metre uzunluğundaki Karaağaç Tahliye ve Drenaj Kanalının (Kanal Edirne Projesi), DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlandı. Hem tahliye kanalı hem de taşkın koruma vazifesi yapması ön görülen projede, kanal sayesinde su baskınlarının engellenmesi ve...