03 / 05 / 2024

Kanal İstanbul rant vergisi

Kanal İstanbul rant vergisi

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul önümüzdeki 100 yıllara yön verecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul, emlak-rant projesi gibi getirilip, basit konulara, günlük dedikodu siyasetine alet edilecek bir proje asla değildir." dedi.

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Nadir Ataman: Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde ekip biçenler şimdi rantı izliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul arazileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde önceden ekip biçenler şimdi rantı izliyor" şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul güzergahındaki 40 milyon metrekare arazi el değiştirdi iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, Kanal İstanbul projesinde yapılan son Çevre Düzenleme Planını Meclis gündemine getirdi. Aydoğan, “Beton Kanal projesinin kimlere rant kapısı olduğunu araştırmak bizim boynumuzun borcu” dedi.

Abdüllatif Şener'den Kanal İstanbul açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Kanal İstanbul Projesi'nin, etrafından arsa alanlara rant sağlamak dışında bir işe yaramayacağını iddia etti.

Gökan Zeybek'ten Kanal İstanbul açıklaması!

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, "Kanal İstanbul bir emlak ve rant projesidir" diye konuştu. 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul etki alanındaki köprülerin rekonstrüksiyon ihalesinin yapılmasıyla ilgili, "Bizler, her gece korona salgını konusunda umutla güzel haberler gelir mi diye beklerken, birileri de rant işlerini takip ediyor" dedi...

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Çevre Düzeni Planı’ndaki değişikliğe itiraz etti!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevre Düzeni Planı’nda yaptığı değişikliğe itiraz etti. Bir araya gelen yurttaşlar "Kanala değil, depreme bütçe" pankartı açarak "Rant ve talan projesi", "Kanal İstanbul'a hayır" yazılı pankartlar taşıdı...

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul projesinin önceliği rant!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesinin önceliğinin rant ve para hırsı olduğunu söyledi...

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul rant projesidir!

Kanal İstanbul'la ilgili çarpıcı açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul devlet projesi değil, Erdoğan'ın rant projesidir. diye konuştu..

Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet değişikleri!

Kanal İstanbul güzergahında yaşanan mülkiyet değişikliklerinin araştırılması konusunda CHP yeni bir adım attı. Grup Başkanvekili Özel, mülkiyet değişikliklerinin tespit edilerek rantın ortaya çıkarılması, projenin yaratacağı tahribatın belirlenmesi için Meclis araştırma önergesi verdi...

CHP, Kanal İstanbul için TBMM'de komisyon kurulmasını istedi!

CHP'li Özgür Özel, Kanal İstanbul güzergahında yapılan mülkiyet değişikliklerinin tespit edilip ortaya çıkan rantın açığa çıkarılması, projenin yaratacağı tahribatların belirlenmesi için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

Kanal İstanbul rant vergisi Haberi

Kanal İstanbul rant vergisi

Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken yeni bir iddia gündemde yerini aldı. Plan değişiklikleri yapılmasıyla değerlenen parsellerden kamunun rant vergisi almak amacıyla 2 sene önce yaptığı yasal düzenlemeyle devletin, projenin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’den 6-7 milyar dolar rant vergisi almayı hedeflediği öngörüldü.

Konuyu gündeme getiren ve açıklamalarda bulunan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, Yenişehir'den beklenen gelirle ilgili birkaç alternatif hesaplama modelinin olduğunu dile getirdi.  Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Nadir Ataman, yaklaşık inşaat maliyetinin metrekare başına 500 dolar, bölgede bulunan toplu konut projelerinin metrekare satış fiyatlarının da 3 bin dolar olarak dikkate alınmasıyla gerçekleştirilen hesaplara göre, imar artışının oranı çerçevesinde 6-7 milyar dolar arasında kamuya aktarılacak imar rantı vergisi planlandığı idiasını dile getirdi.

‘VER PARAYI, YÜKSELT İMARI'

Ataman,...