05 / 05 / 2024

Kanal İstanbul terkos

Kanal İstanbul terkos

Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, son günlerde tartışılan Kanal İstanbul projesini değerlendirdi?

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Kanal İstanbul güzergahında gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzegahında bulunan Arnavutköy, Küçükçekmece ve Terkos gibi bölgelerde arsa ve konut fiyatları tavan yaptı. Arnavutköy'de 2010'da konut metrekare fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasındayken, 2018'de 2600 TL'ye çıktı...

Kanal İstanbul Terkos’u etkiler mi?

Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği ve Yer Bilimleri Araştırma Merkezi’nin hazırladığı raporda, ‘Kanal İstanbul’a bağlı olarak bölgede tatlı ve tuzlu su girişimi beklenmiyor’ ifadesi yer aldı…

Kanal İstanbul projesinde Terkos'a tuzlu su karışacak mı?

Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, son günlerde tartışılan Kanal İstanbul projesini değerlendirdi?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

İBB, Kanal İstanbul güzergahında yol yaptıracak!

İBB, Arnavutköy, Çilingir Yolu - Terkos Yolu arasında yol ihalesine çıkıyor. Aynı bölgede Kanal İstanbul projesinin yapılması planlanıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul terkos Haberi

Kanal İstanbul terkos

Kanal İstanbul projesi ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Kanal İstanbul projesi için 200'e yakın akademisyenle çalışarak bin 590 sayfalık ÇED raporu hazırlandı. Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, tartışılan projeyi değerlendirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Kanal İstanbul hakkında şunları söyledi;

"Terkos'a tuzlu su karışacak iddiası doğru değil. Kanal tabanı Terkos Gölü'nün altında. Bu yüzden karışma şansı yok.

Ayrıca tuzlu suyun karışması veya yüzeysel suların kanala etkisi durumunda olumsuzluklar geçirimsiz malzemelerle gerekli tedbirleri alınmış vaziyette. Su konusunda risk oluşturmayacak.

Sazlıdere'de yüzde 40'lık bir alan gidiyor ama bölgedeki su kaynaklarından yapılacak barajlarla beraber burada kaybedilen kapasitenin 6 katı su kaybı telafi edilecek. Ulaşıma ve trafiğe olumlu etki yapacak. Kentsel dönüşüme katkı sağlayacak.

Deprem riski olan yerler taşınacak. İlave bir nüfus yok....