05 / 05 / 2024

Kanal İstanbuldan ne kadar gelir elde edilecek

Kanal İstanbuldan ne kadar gelir elde edilecek

Panama Kanalı'ndan 4 kat fazla gelir sağlanacak olan Kanal İstanbul'un engellenmesi için kirli bir algı operasyonu başlatıldı. Başroldeki ülke ise İspanya.

Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur? Buğra Gökce 10 maddede açıkladı! 

Son zamanlarda Kanal İstanbul'daki son durum sık sık merak konusu oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından 'Kanal İstanbul yapılırsa İstanbul'a ne olur?' diyerek bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Muhalefetin Kanal İstanbul'a karşı olmasının sebebi ne?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında muhalefetin Kanal İstanbul Projesi'ne neden karşı olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Kanal İstanbul'da hangi çalışma ne zaman yapılacak?

Kanal İstanbul projesi kapsamında ne zaman hangi işin yapılacağı belli oldu. Projenin iş akış programı açıklandı. İşte o program...

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bartın – Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkanları eleştirdi

Kanal İstanbul ne zaman açılacak?

Birçok denizci Kanal İstanbul'un açılmasını dört gözle bekliyor. Gemi kaptanı ve işletmeci Vehbi Koç, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul'un zemini ile ilgili iddialara yanıt!

AK Parti Gençlik Kolları MKYK toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik iddialar hakkında açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki uzmanlar Kanal İstanbul projesi için ne diyor?

Kanal İstanbul'a ilişkin 14 bin sayfa teknik analiz var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Kanal İstanbul projesiyle ilgili bugüne kadar üzerinde çalışmadıkları veya akıllarına gelmeyen hiçbir soruyla karşı karşıya kalmadıklarına vurgu yaptı.

Kanal İstanbul'la yeni bir çağın kapısı aralanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu öncülüğünde Tersane İstanbul'da hibrit şekilde gerçekleştirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi'ne, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın yıl dönümünde start verildi. Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili dikkat çeken bilgiler paylaştı. 

Kanal İstanbuldan ne kadar gelir elde edilecek Haberi

Kanal İstanbuldan ne kadar gelir elde edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje" olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesi, Türkiye'ye de önemli bir gelir kapısı olacak.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, 2023 hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen mega projeler arasında yer alan çılgın proje Kanal İstanbul, Avrupa'da rahatsızlık oluşturmaya başladı.

Panama Kanalı'nın egemenlik haklarının bir kısmını elinde bulunduran İspanya'da yayın yapan El Pais Gazetesi'nde Andres Mourenza'nın imzasıyla çıkan haberde; Kanal İstanbul çevresel çılgınlık olarak nitelendirildi.

SÜVEYŞ VE PANAMA'YA RAKİP

"Erdoğan'ın çevresel çılgınlığı: Süveyş ve Panama'ya rakip olan yapay bir boğaz" başlıklı yazıda, Türkiye'nin bu projeden vazgeçmesi gerektiği belirtildi.

TARIM BAHANESİ

Çevresel etkilerin de bahane edildiği yazının detaylarında tarımı etkileyebileceği ifade edildi.

TÜRKİYE'YE 6 MİLYAR DOLARLIK GELİR

Panama Kanalı'nın egemenlik haklarının bir kısmına sahip olan İspanya, buradan senede yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir elde ediyor.

Kanal İstanbul'un tamamlanmasıyla...