30 / 04 / 2024

Kanal İstanbulun genişliği kaç metre olacak

Kanal İstanbulun genişliği kaç metre olacak

Tamamlandığında 44 kilometrelik uzunluğa sahip olacak Kanal İstanbul'un derinliği 25 metre olacak. 1 milyon 120 bin 280 kişinin yaşayacağı Kanal İstanbul projesinin genişliğinin detayları ise haberimizde yer alıyor.

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilmesi için 25 milyon lira istenmiş!

1952 yılında İstiklal Caddesi'nin genişletilebilmesi için Belediye bazı kararlar almış ve bu çalışmalar için 25 milyon lira istenmiş.

Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan uyarı!

Küçük evini genişletmek için balkonlarını camla kapatma yöntemini seçiyor. Ancak Yargıtay'dan bu kişilere uyarı geldi. İşte detaylar...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!

Migros’ta büyük yankı uyandıran indirim kampanyası sürüyor. Bu kapsamda, örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü. İşte 14 Ağustos Pazartesi Migros fiyat listesi...

SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı! Yüzde 65.2 artışla minimum 10 bin 664 TL!

Emekli ve memurlar Ocak ayında maaşlarında yapılacak zamları araştırırken, SSK, Bağkur, 4C'li için sil baştan maaş hesabı yapıldı! Peki, emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte emekli ve memurların yeni zamlı maaşları..

Dünya'nın en ince gökdeleninin yapımı tamamlandı!

Daha incesi yok Bir gökdelen düşünün... Uzunluğu 425 metre, genişliği ise sadece 17 metre... Hayal etmesi bile zor olan bu gökdelenin yapımı son buldu! Peki, bu gökdelenin alıcıları kimler? Bir dairenin fiyatı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

Seyit Torun'dan Kanal İstanbul'un iptali için çağrı!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin iptali için çağrı yaptı...

Dünyada eşi benzeri olmayan bina: Genişliği 60 santim!

70 yıl önce iki kardeşin paylaşamadığı bir arsada inşa edilen bir bina görenleri hayrete düşürüyor. 60 santim genişliği bulunan binanın dünyada eşi benzeri bulunmuyor.

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un bilirkişi heyetinin raporuyla ilgili iddialar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin bilirkişi heyetinin rapor hazırlama sürecine yönelik çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

Londra'nın en dar evi 950 bin sterline satılıyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaklaşık 1,6 metre genişliği ile kentin en dar evi olan bina 950 bin sterline (8 milyon 74 bin TL) satışa sunuldu. 

Kanal İstanbulun genişliği kaç metre olacak Haberi

Kanal İstanbulun genişliği kaç metre olacak

Toplamda 453 milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Yenişehir'in bir parçası olan Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


44 kilometrelik uzunluğa sahip Kanal İstanbul'un maliyetinin 20 milyar lira olması planlanıyor. Kanal İstanbul projesinde toplam alan ise 30 milyon metrekare olarak belirlendi. 


Kanal İstanbul projesinin güzergahı ise Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı üzerinden geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz olarak belirlendi. 


25 metre derinliğe sahip olacak Kanal İstanbul projesinde 1 milyon 120 bin 280 kişi yaşayacak. Proje ile Küçükçekmece Gölü tekrar canlanacak. 


Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak?

Kanal İstanbul'un genişliği kaç metre olacak sorusunun yanıtı 400 metre olarak belirlendi. Ancak Küçükçekmece Göl geçişinde 1000 metrekareden yaklaşık 2 bin 200 metreye kadar çıkacak. 


Kanal İstanbul boyunca doğu ve batı yakasında kurulacak olan Yenişehir'i...