30 / 04 / 2024

Kandilli var olmayan ahşap yapı

Kandilli var olmayan ahşap yapı

Bir işkadını, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne “Kandilli’deki arazimizde ahşap bir bina vardı. Bina 1950’lerde yıkıldı. Şimdi onun aynısını yeniden yapacağız” diye başvurdu ve izin istedi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Altında büyük tuzaklar var sakın düşmeyin! Elinde 1 gram bile altını olanlar acil baksın! Bunu yapan bin pişman olur!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş piyasada deneyimi olmayan genç yatırımcılar için 'altında büyük tuzaklar var sakın düşmeyin'' diyerek uyardı. Elinde 1 gram bile altını olanlar acil baksın! Bunu yapan bin pişman olur.

Kandilli Rasathanesinden flaş açıklama! Deprem sonrası 8 metre kayma var!

Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş merkezli deprem için ilk analizlerini yaptı. En az 5 metrelik atım olduğu açıkladı.

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Kandilli: Hasarlı bina varsa girmekten kaçınmakta fayda var!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özener, "Bu büyüklükte depremleri bu bölgede tekrar görme olasılığımız var. Önümüzdeki süreçte yetkili makamların uyarılarına uyarak, hasarlı bina varsa onlara gimekten kaçınmakta fayda var." dedi...

Breeze de Mar Orlando'dan konut alanlar mağdur mu oldu?

Yurt dışı kaynaklı bir şirketin, Serdar Ortaç ve eşi Chloe Loughnan'ı kullanarak var olmayan bir projeden daire sattığı ve binlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edildi.

Nusaybin'de 6 bin 182 ağır hasarlı ve yıkık bina var!

Bakan Özhaseki: "Nusaybin'de yaşanan çatışmalarda 6 bin 182 ağır hasarlı ve yıkık bina var. Bunu dışında az hasarlılar var. Altyapısı zaten çok iyi olmayan bir ortam var" dedi.

TMSF'nin satışa çıkaracağı şirketlere sürpriz talipler var!

TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor. Satışa çıkması planlanan şirketler için sürpriz talipler var.

Sümeyye Erdoğan Kandilli'de bir köşke taşınıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta Selçuk Bayraktar ile evlenen kızı Sümeyye Erdoğan Kandilli'ye taşınacak. 300 metrekarelik köşkün 5 odası, 2 salonu, 4 banyosu ve dev bahçesi var

Bursa’da 350 bin denetimsiz bina var!

Şehir Gazetesi’ne çok çarpıcı açıklamalar yapan iş adamı Adil Gökçadır, “Bursa’da yaklaşık 350 bin denetimsiz bina var. Yapı denetimi olmayan binaların yıkılıp yeniden yapılması lazım” dedi

Kandilli'de var olmayan ahşap yapıya restorasyon izni!

Bir işkadını, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne “Kandilli’deki arazimizde ahşap bir bina vardı. Bina 1950’lerde yıkıldı. Şimdi onun aynısını yeniden yapacağız” diye başvurdu ve izin istedi.

2005 yılında Kandilli'de 83.000 metrekarelik arsa satışa sunulacakmış!

2005 yılında TMSF, Boğaziçi Görünüm ve Etkilenme Bölgesi'nde yer alan 83 bin metrekarelik, sit alanı, arsayı satışa çıkaracakmış. Konut izni olmayan Kandilli'deki arsa için 15 milyon lira muhammen bedel belirlenmiş.

Geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergide bazı meskenler için vergi muafiyeti uygulanıyor. Peki, geliri olmayan ev kadınlarına emlak vergisi var mı?

Kandilli var olmayan ahşap yapı Haberi

Kandilli var olmayan ahşap yapı

REZA Zarrab’ın Boğaz’daki köşküne çıktığı kaçak katların hesabı sorulmadan bir skandal daha ortaya çıktı… Bir işkadını, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne başvurdu. “Kandilli’deki arazimizde ahşap bir bina vardı. Bina 1950’lerde yıkıldı. Şimdi onun aynısını yeniden yapacağız” dedi ve izin istedi.


OYSA, söz konusu yerde daha önce böyle bir bina yoktu. Buna rağmen, restorasyon için izin verildi… “Çivi bile çakılamaz” denilen Boğaz’da, herkesin gözü önünde restorasyon bahanesiyle köşk yapıldı. Hem de ahşaptan değil resmen betondan. Bakalım, yetkililer bu skandala ne diyecek?


5 ay önce başlayan inşaata iznin nasıl verildiği muamma. İnşaatın mal sahibi STFA Grubu, “Bina 1950’lerde yıkılmıştı” dedi


İstanbul Boğazı’nda, Kandilli sahil yolu üzerinde şubat ayı sonunda başlayan bir inşaat, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden alınan ’restorasyon’ izni ile yükseliyor. Ancak restore edilen bina daha önce...