07 / 05 / 2024

kandilli yalı davası selahattin beyazıt

kandilli yalı davası selahattin beyazıt

Galatasaray Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt, Turgut Yılmaz’ın sahibi olduğu Tekstilbank’a borcuna karşılık icradan satılan Kandilli’deki Neslişah Sultan Yalısı'nın değerinin çok altında gittiği iddiası ile açtığı davayı kazandı..

İstinaf mahkemesinden Ebru Gündeş'in yalı tadilatı davası için beraatına ilişkin karara onay!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi, Ebru Gündeş Sarraf hakkında, Beykoz Kanlıca'daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla yargılandığı davada verilen beraat kararı uygun buldu.

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum ne?

İstanbul Kanlıca’daki yalısında kanuna aykırı tadilat yapmakla suçlanan Reza Zarrab’ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebi onaylanmadı...

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum!

Sözcü Gazetesi, Reza Zarrab’ın sahip olduğu köşk ve yalılarda gerçekleştirilen yasa dışı yapılaşmayı 2015'te ortaya çıkarmıştı. Daha sonra yıkım kararları alındı, sorumlular hakkında davalar açıldı.

Rıza Sarraf'ın yalı davasında bilirkişi raporu hazırlandı! 

Üsküdar Kandilli'deki kültür varlığı olarak korunması gereken taşınmazında kanuna aykırı tadilat yaptığı iddiası ile açılan davada keşif sonucu hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye iletildi...

Faruk Yalçın’ın miras davasında yargıtay son sözü söyledi!

Süreyya Yalçın Dünyanın en zenginleri listesine giren ve ölümüyle yaklaşık 4 milyar dolarlık servet bırakan iş insanı Faruk Yalçın’ın mirasının yarıya yakınını alacak...

Süreyya Yalçın’a babasından 1.6 milyar dolar miras!

Cemiyet hayatının en bilindik isimleri arasında yer alan Süreyya Yalçın, 10 yıl süren miras davası sonucunda, dün 1.6 milyar dolar miras almaya hak kazandı...

Sait Halim Paşa davası sil baştan!

Yargıtay, 2006 yılında Rus gemisinin çarptığı Yeniköy’de bulunan Sait Halim Paşa yalısı davasını bilirkişi raporlarında çelişkiler olduğu nedeniyle bozdu.

Rıza Sarraf'ın yalı davası ertelendi!

Kanlıca'daki yalısında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddia edilen Rıza Sarraf'ın 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi...

Ebru Gündeş'in yalı davasında yeni gelişme! Anahtar istendi!

Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han hakkında, "İmar kirliliğine neden olma" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" muhalefet suçundan açılan davada yeni gelişme yaşandı.

Sabancı Ailesi'nin Atlı Köşk davasında sona gelindi!

Merhum İhsan Sabancı’nın gayrimeşru kızı Sevilay Sabancı Çınar’ın da pay istediği davasında sona gelindi. Değeri tam 600 milyon dolar yalı için son sözü mahkeme söyleyecek.

Ebru Gündeş yalı davasında beraat etti!

Beykoz Kanlıca'da yer alan yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla yargılanan şarkıcı Ebru Gündeş hakkında beraat kararı verildi.

Cansu Dere Kandilli’de 7 bin 500 liraya ev kiraladı!

Nisan ayında Bebek’teki yalı dairesine hırsız giren Cansu Dere, o günden beri aradığı evi sonunda buldu. Aşiyan’da 20 bin liralık kirada oturan oyuncu, Kandilli’deki yeni evi için 7 bin 500 lira kira veriyor. 

Ebru Gündeş'in yalı davasında son durum!

Kanlıca'da yer alan yalılarında kanuna aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Ebru Gündeş ve inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir'in üçer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

kandilli yalı davası selahattin beyazıt Haberi

kandilli yalı davası selahattin beyazıt

Tekstilbank’ın 10 milyon liralık alacağına karşılık icradan 40 milyon 811 bin liraya aldığı yalının değerinin bilirkişi raporunun davalı Beyazıt’ı doğrulaması üzerine ihalenin feshine karar verildi. Beyazıt’ın avukatı Cüneyt Özen, “Haklılığımız mahkemece kabul edildi. Bir temyiz süreci yaşanacak tabi ama yalı hali hazırda müvekkilime aittir” dedi. Mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti, yalının değerini bahçedeki anıt ağaç ve nadir bitkileri ekleyerek 80 milyon 318 bin 437 lira olarak belirlemişti. Yalı bahçesi için “Bitki cenneti” denilen raporda en yüksek bedel 260 bin lirayla 3 metre çapındaki fıstık ağacına biçildi.


1 GÜN İÇİNDE ÖDEYİN İHTARI


Üsküdar 1. İcra Hukuk Mahkemesi’nde Selahattin Beyazıt’ın avukatı Cüneyt Özen (aşağıdaki fotoğraf) ve Deniz Karayağız tarafından Tekstil Bankası aleyhine açılan davaya konu olaylar şöyle gelişti:



İşadamı Beyazıt’a ait Kaksan Karaisalı Kireç San....