18 / 05 / 2024

kanlı tabya kars

kanlı tabya kars

Kars'ta 1823 yılında yapılan ve "Kanlı Tabya" olarak bilinen Büyük Tabya, restorasyon sonrası bölgenin ilk Harp Tarihi Müzesi olacak. Tabyanın restorasyonun 1 milyon 200 bin liraya mal olacağı öğrenildi...

TOKİ Kars projesi için beklenen tarih geldi! 309 yeni konutu kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının, Kars projesi için beklenen tarih geldi. 309 yeni konutu sakın kaçırmayın... İşte detaylar...

TOKİ Kars projesi için beklenen gün geldi! 309 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars projesi için beklenen gün geldi! 309 yeni konutun ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ'den Kars Merkez'e 309 konutluk yeni proje müjdesi! Tarih açıklandı!

İnşa ettiği yeni konut projeleriyle dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kars Merkez projesi için ihale tarihini açıkladı.

TOKİ Kars projesi için son dakika müjdesi! O ilçede tam 327 ucuz konut inşa edilecek!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmayan devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Kars projesinin de ihale tarihini açıkladı. İşte TOKİ Kars projesi detayları...

TOKİ'den Kars'ta kurasız konut fırsatı! Başvurular başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars Merkez projesinde yer alan 47 adet konut için başvurular bugün itibariyle başladı.

TOKİ Kars Sarıkamış kura çekilişi 10 Şubat'ta!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kars Sarıkamış projesindeki konutların kura çekilişi 10 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

TOKİ Kars Sarıkamış başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kars Sarıkamış projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona erecek.

TOKİ Kars Sarıkamış başvuruları başladı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars Sarıkamış projesinde yer alan konutlar için başvurular başladı.

Kars Sarıkamış TOKİ başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars Sarıkamış projesinde yer alan konutlar yarın itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Kars Merkez başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kars Merkez projesinde yer alan konutlar için başvurular bugün sona eriyor.

TOKİ Kars Merkez başvuruları 9 Kasım'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kars Merkez projesinde yer alan 153 adet konut 9 Kasım'da satışa çıkıyor.

TOKİ Kars Sarıkamış 206 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kars Sarıkamış 206 konut ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Kars Sarıkamış'a 206 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kars Sarıkamış projesinin ihalesini 21 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

kanlı tabya kars Haberi

kanlı tabya kars


Kars'ta 1823 yılında yapılan ve halk arasında "Kanlı Tabya" olarak bilinen Büyük Tabya, devam eden restorasyonun ardından bölgenin ilk Harp Tarihi Müzesi unvanını alacak.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serhat şehri Kars'ta 46 savaş tabyası bulunduğunu belirterek, bu tabyaların en büyüklerinden birinin de Büyük Tabya olduğunu söyledi.


Büyük Tabya'nın halk arasında "Kanlı Tabya" olarak bilindiğini dile getiren Doğanay, "Kars'ta süngü süngüye savaşlar yapılmış. Bu yakın temas savaşlar sırasında Büyük Tabya'nın duvarlarına kanlar sıçramış. Bu kanlardan dolayı bu tabyaya Kanlı Tabya deniliyor" dedi.


Turizme kazandırılacak


11 gözlü Kanlı Tabya'nın 5 bin 342 metrekare alan üzerinde kurulduğunu anımsatan Doğanay, şunları ifade etti:


"Kanlı Tabya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Tabyanın restorasyonu bittiği...