29 / 08 / 2024

kanunen çevreyi kirletenlere verilecek cezalar

kanunen çevreyi kirletenlere verilecek cezalar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2014 yılında Çevre Kanunu’na aykırı durumlarda verilecek idari para cezalarını açıkladı. Çevre Kanunu'na aykırı durumlarda verilecek idari para cezaları yüzde 3,93 oranında arttırıldı....

2024 çevre kirliliği cezaları belli oldu! Yüzde 58,46 zam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2024 yılında çevreyi kirletenlere verilecek olan idari para cezaları belirlendi. İşte o cezalar...

Çevre cezaları yüzde 36,20 artırıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 2022 yılında çevreyi kirletenlere uygulanacak idari para cezaları yüzde 36,20 artırıldı.

Çevre cezaları yüzde 22,5 artırıldı!

Çevreyi kirletenlere 351, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayanlara bin 895 lira, naylon poşetlerden ücret almayan satış noktalarının her bir metrekaresi için ise 15 lira 16 kuruş ceza uygulanacak...

Apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Apartmanda kedi-köpek beslemek kanunen yasak değil. Ancak yönetim planında yasaksa, köpeğiniz belli bir desibelin üzerinde havlıyor, çevreyi kirletiyorsa dikkat...

Kira artışı kanunen neye göre yapılır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kira bedelinde artış yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı kanunen neye göre yapılır? İşte yanıtı..

Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?

Apartman ve konut sitelerinde yönetimin kurulması kanunen zorunlu oluyor. Peki, yeni bir binadan mesken satın aldığınızı ancak henüz yönetimin oluşturulmadığını düşünelim. "Apartmanda yönetici yok ne yapmalıyız?" diyorsanız işte yanıtı...

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 29 Nisan'da!

Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı projesinin sergi ayağı 29 Nisan'da Studio-X Istanbul'da açılıyor.

Fikret Orman'ın Bodrum'daki oteline tepki!

Bodrum’da “Çevreyi kasten kirlettiği, Kıyı Kanunu’na muhalefet ettiği” iddia edilen otel ile ilgili olarak mahkemenin “beraat” kararı vermesi çevre örgütlerini ayağa kaldırdı: “Adaleti yanıltanlardan yargı önünde hesap soracağız..”

Asyaport Limanı ne zaman açılacak?

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak inşa edilen Asyaport’ta gemi ve sahil vinçleri elektrikle, liman içi aktarma araçları ise (LNG) likit doğalgazla çalışarak çevreyi koruyacak.

Nevzat Doğan: Kaçak yapıların ısrarla karşısında olacağız!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, müteahhitleri uyararak, çevreyi rahatsız etmemelerini istedi. Doğan, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini de yineledi.

Erdemir Grubu 851 milyon dolarlık çevre yatırımı yaptı!

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, 851 milyon dolar tutarında çevreyi koruyucu yatırım yapıldığını açıkladı.

Nisan ayı kira artış oranı 2015!

Mesken kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Kiraya yapılacak artışın kanunen ÜFE oranlarını geçmeyecek şekilde olması gerekiyor. İşte Nisan ayı kira artış oranı 2015..

Kirada TÜFE nasıl hesaplanır?

Kanunen kira bedeline ÜFE oranında zam yapılması gerekirken; kimi kira sözleşmelerinde kira artış oranı kısmında Üfe+Tüfe/2 veya yalnız TÜFE gibi ibareler yer alabiliyor. Peki, kirada TÜFE nasıl hesaplanır?

kanunen çevreyi kirletenlere verilecek cezalar Haberi

kanunen çevreyi kirletenlere verilecek cezalar


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2014 yılında Çevre Kanunu’na aykırı durumlarda verilecek idari para cezalarını açıkladı. Çevre Kanunu'na aykırı durumlarda verilecek idari para cezaları yüzde 3,93 oranında arttırıldı. Buna göre umuma açık yerlerde çevreyi kirletene 169 TL, aracının muayenesini yaptırmayana bin 755 TL, içme suyuna atık karıştırana 84 bin 468 TL para cezası kesilecek. Gürültü kirliliğine neden olan mekanlara ise 21 bin 115 TL ceza ödeyecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı 2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceza Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına tebliğe göre yeni ceza rakamları 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Cezalar, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği uyarınca 2013 yılı yeniden değerleme oranında yani yüzde...