23 / 05 / 2024

kanuni temlik ne demektir

kanuni temlik ne demektir

Gayrimenkul hukuku terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temlik ne demektir? Alacağın temliki ne demektir? Rızai Temlik ne demektir? Kanuni Temlik ne demektir? Kazai Temlik ne demektir?

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

Ahara Temlik ne demektir?

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin önüne prefabrik yapı mı inşa edildi?

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başladığı öne sürüldü.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yol planında son durum!

Trabzon Yomra'da mevcut sahil yolunu Güney Çevre Yolu ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlayacak olan bölgede yapılması düşünülen Kaşüstü köprülü kavşağı, Trabzon’da gündemin en önemli maddelerinden biri olarak yerini koruyor.

Trabzon Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restore edildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Biz burada sadece bir cihan padişahı Kanuni'nin bu şehre ait olduğunu hissettiren bir evin açılışını yapmıyoruz. Aslında tarihe, düne ve yarınımıza bir imza atıyoruz" dedi.

İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince başvuru yapılabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Bir yapının riskli olarak tespit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Trabzon Kanuni Bulvarı ne zaman tamamlanacak?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarı’nın tüm bölümleri ile 2018 yılı sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Kanuni kira artış oranı nedir?

Kira sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kiracıya belli oranda zam yapılabiliyor. Ancak mal sahibi kiracısına istediği oranda zam yapma hakkına sahip olmuyor. Peki, ne kadar zam yapılır? Kanuni kira artış oranı nedir?

Keçiören'deki Kanuni Mahallesi 3 yıldır hizmet bekliyor!

İnşaat atıklarının yağmur suyuna karışıp yolları bataklığa çevirdiği Keçiören Kanuni Mahallesi Osmangazi Caddesi'ne çıkan sokaklar 3 yıldır hizmet beklerken, Ankara Hürriyet, perişan haldeki yolları görüntüledi.

Tapuda intikal işlemi ne kadar sürer?

Bir kimsenin ölümü halinde, ölen kişiye ait gayrimenkul kanuni mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, tapuda intikal işlemi ne kadar sürer?

kanuni temlik ne demektir Haberi

kanuni temlik ne demektir

Temlik ne demektir?

Hukuk terimlerinden; temlik kelime anlamı olarak "Devir, alacağın bir başkasına devri, mülkiyetinin geçirilmesi. Alacağın devredilmesi." anlamına geliyor.


Alacağın temliki, hukuki bir işleme dayalı olarak bir alacağın bütün hak ve vecibeleri ile birlikte alacaklıdan (temlik eden, devir eden) başka bir kişiye (temellük eden, temlik alan, temlik edilen, devir alan) devir edilmesi. Değişik amaçlarla yapılan temlik, genellikle tediyenin sağlanması (borcun ödenmesi) için yapılmaktadır.


Rızai Temlik ne demektir?

Alacağı temlik eden ile temlik alan arasındaki bir sözleşmeye dayalı olarak gerçekleşen bir temlik yöntemidir.


Kanuni Temlik ne demektir?

Alacağın, belli olayların gerçekleşmesi üzerine kanundan ötürü bir başkasına geçmesidir. Ölüm olayının gerçekleşmesi halinde ölen kimseye (murise) ait alacakların kanundan ötürü mirasçılara geçmesi gibi. Burada alacaklar, rızai temlikteki gibi bir hukuki muamele ile değil, kanun gereği olarak kendiliğinden...