05 / 05 / 2024

Kapadokya kaya oyma evleri

Kapadokya kaya oyma evleri

Kapadokya bölgesinde kaya oyma eski evler, usta ellerde yapılan restorasyonla butik otele dönüştürülüyor. Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor.

Kapadokya'da küçük otellerin pazar payı artıyor!

Kapadokya'da özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kayadan oyma mağara tipi ev, pansiyon ve butik oteller, otantik dokularıyla yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Kapadokya'daki kaya oyma evler butik otellere dönüşüyor!

Kapadokya bölgesinde kaya oyma eski evler, usta ellerde yapılan restorasyonla butik otele dönüştürülüyor. Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

İnşaat alanı Ar-Ge çalışmaları için üniversitelerle işbirliği yapılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanına yönelik; binalarda gürültüye karşı koruma, binalarda enerji kullanımı, kaya oyma yapıların tasarımı gibi konuların Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üniversiteler ile AR-GE çalışmaları yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "Otopark yönetmeliği, Ahşap dış cephe iskeleleri, U değerleri ve Çelik yapılar, Binaların Gürültüye karşı korunması, Kaya oyma yapılar” konularında üniversiteler ile AR-GE kapsamında çalışmalar yürütüyor.

Kapadokya'da balon turları sektör oluşturdu!

PERİ bacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle çok sayıda turist çeken Kapadokya'da düzenlenen balon turları, bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Kapadokya'ya balon turundan 85 milyon avro geldi!

Peribacaları, kayadan oyma evler ve tarihi alanlarıyla çok sayıda turist çeken Kapadokya'da sadece balon turları bile turizme büyük katkı sağıyor.

Erciyes ve Kapadokya turizmde güçlerini birleştiriyor!

Yılda 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesi ile önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı'nın turizm potansiyelinin birleştirilmesi için "kültür kayağı" konsepti değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokya'da balon turları, turistlerden rağbet görüyor. Sıcak hava balonuna binen turistler, Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini havadan izleme fırsatı buluyor.

Kapadokya'ya 10 ayda 2 milyon 575 bin turist geldi!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 10 aylık döneminde 2 milyon 575 bin turistin ziyaret ettiği bil

Kapadokya'da balon turlarına hava muhalefeti engeli!

Peribacaları ve kayadan oyma evleriyle dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir Kapadokya'da sıcak hava balonu uçuşları, olumsuz hava şartları nedeni ile 4 gündür yapılamıyor.

Ürgüp Karain Köyü'ndeki evlerde kanserojen madde tespit edildi!

Kanserden ölümlerin yoğun olarak görüldüğü Ürgüp ilçesine bağlı Karaim köyünde 1974 yılında yapılan araştırmalarda, kaya oyma evlerin duvarlarında kanserojen " erionit " maddesinin bulunduğu belirlendi..

Kapadokya kaya oyma evleri Haberi

Kapadokya kaya oyma evleri

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da yıllar önce terk edilmiş kayadan oyma evler, bölgedeki usta ellerde yeniden hayat buluyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla çehresi değişen yapılar, genellikle butik otel olarak kullanılıyor. 


Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor. 


Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki restorasyon firmasının sahibi Cemalettin Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sayıları hızla artan kaya oyma oteller ile evlerin hem ülke turizmine hem de ekonomiye katkı sağladığını söyledi.


Bölgedeki önemli zenginliklerden biri olan kaya oyma ya da diğer adıyla "mağara evleri"nin kışın sıcak yazın ise serin tutma özelliği bulunduğunu belirten Köksal, bu nedenle evlere rağbetin de çok olduğunu ifade etti. Beldede ve civarda...