15 / 05 / 2024

Kapadokya koruma

Kapadokya koruma

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını açıkladı. Muş, "Kapadokya'nın doğal yapısı korunacak'' dedi.

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Kapadokya için başkanlığa yıkım yetkisi verildi!

Kültür Bakanı Nuri Ersoy, “Kapadokya Alan Başkanlığı’yla birlikte sanki bölgenin koruma statüsü azaltılmış gibi bir söylem var. Oysa Alan Başkanlığı’na yıkım yetkisi verildi” diye konuştu.

Kapadokya’ya otoyol dopingi!

Kapadokya'yı koruma altına alan hükümet, Ankara-Niğde otoyolunda yapılan çalışmaları da hızlandırdı. Bölgede turizmin gelişimine katkı sunuldu.

Kapadokya'ya yasal koruma kalkanı!

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu...

İmpo İmar, Avanos için koruma planları hazırlayacak!

Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipliği yapan Avanos’ta koruma planları hazırlamak üzere kollarını sıvadı.

Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu!

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan koruma altındaki Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu. Bilinçsizce otele çevrilen mağaralar restore edilerek sanat merkezine dönüştürüldü

Kapadokya Avla Dağı ve çevresine sit irdeleme!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kapadokya Bölgesi Avla Dağı ve çevresi ile ilgili sit irdeleme çalışmalarının ivedilikle tamamlanarak sonuçların Kurul'a sunulmasına karar verdi. Kurul kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uçhisar Koruma Amaçlı İmar Planı yakında tamamlanıyor!

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor!

Uçhisar koruma amaçlı imar planı tamamlanıyor. Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde bir süre önce çalışmalarına başlanılan Koruma Amaçlı İmar Planı kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Kapadokya Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları başladı!

Avanos ilçesine bağlı Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarına başlandığı bildirildi. Avanos Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesininurizm merkezlerinden biri Çavuşin Köyü'nün korunmasının önemli olduğu söylendi.

Kapadokya "en iyi balayı güzergahı" seçildi!

Dünyadaki en büyük seyahat rehberi yayımcısı Lonely Planet 'ın yazarları ile editörleri tarafından ve internet üzerinden yapılan değerlendirmeyle belirlenen sonuçlara göre, Kapadokya "en iyi balayı güzergahında" ilk sırada yer aldı

Japon turistlerin tercihi Nevşehir Kapadokya oldu!

Nevşehir Kapadokya turist akınına uğradı. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz " Japon turistler 1985'ten beri sonbahardan ilkbahara kadar bölgemize yoğun ilgi gösteriyor" dedi

Kapadokya'da kaçak yapılaşmalar takip edilecek!

Kapadokya bölgesindeki büyük vadiler, uygulanacak projeyle güvenlik birimleri tarafından 24 saat kameralarla takip edilecek ve Kapadokya' da yapılabilecek izinsiz uygulamaların veya kaçak yapılaşmaların önüne geçilecek...

Kapadokya koruma Haberi

Kapadokya koruma

Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildiren AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, şu açıklamalarda bulundu: "Kapadokya'nın doğal yapısı korunacak. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Oradaki yetki karmaşasından dolayı maalesef kaçak yapılaşmalar ortaya çıkabiliyor. Birinci amacımız, bunların önüne geçmek ve oranın doğal güzelliklerini mutlak anlamda korumak." 
Muş, Meclise sundukları kanun teklifinin detaylarını anlattı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasıyla ilgili 11 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunduklarının altını çizen Muş, Kapadokya'nın, doğal güzellikleri, arkeolojik alanları ve sit alanlarını içinde barındıran özel ve mümtaz bir bölge olduğunu, ciddi bir turizm potansiyeli barındırdığını kaydetti.

Bölgenin yönetilmesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, valilik ve belediyeye kadar bakanlık ve kamu kurumlarının...