29 / 04 / 2024

Kapadokya için başkanlığa yıkım yetkisi verildi!

Kapadokya için başkanlığa yıkım yetkisi verildi!

Kültür Bakanı Nuri Ersoy, “Kapadokya Alan Başkanlığı’yla birlikte sanki bölgenin koruma statüsü azaltılmış gibi bir söylem var. Oysa Alan Başkanlığı’na yıkım yetkisi verildi” diye konuştu.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya Alan Başkanlığı'nın bölgeye yararlı olacağını kaydetti. Sabah Gazetesi'nden Alp Körükçü'nün haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ulusal gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile birlikte Kapadokya'ya ziyaretlerde bulundu. Kapadokya Alan Başkanlığı'nın göreve başladığını kaydeden Ersoy, hem onların ihtiyaçlarını, hem de bölgenin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla bu gezi programını organize ettiklerini sözlerine ekledi.

DOSYALAR GELMEYE BAŞLADI

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Ersoy, "Alan başkanlığının hızlı bir şekilde bütün ihtiyaçlarının karşılanması, artı yeni personel alımlarının tamamlanması, konuşlanacağı yerin belirlenmesi için çalışmalar yürütüldü. Başvuru dosyaları gelmeye başladı. Bizler bu bölgenin ihtiyaçlarını Kapadokya Alan Başkanlığı ile birlikte hızlı bir şekilde çözümlemeye başlayacağız. Alan başkanlığıyla ilgili özellikle bir konuyu vurgulamak istiyorum. Kapadokya Alan Başkanlığı ile birlikte sanki bölgenin koruma statüsü azaltılmış gibi söylemde bulunan bir kesim var. Bu kesinlikle doğru değil. Alan başkanlığı sisteminin 2 tane özelliği var: Bir, hızlı çözüm getirmek, iki, koruma statüsünü artırmak. Alan başkanlığıyla birlikte herhangi bir koruma statüsü azalmadı, sadece koruma statüsünün uygulama yetkileri alan başkanlığına devredildi. Bu da tabi ki hızlı bir şekilde başvuruların değerlendirilip, kurullardan hızlı bir şekilde geçirilip tadilat ve yatırım yapmak isteyen insanların kurallara uygun bir şekilde, doğasına, arkeolojik değerlerine saygı göstererek önünün açılması açısından yapılmış bir şeydir" diye konuştu.

BAŞKANLIĞIN HER OLANAĞI VAR

Alan başkanlığına yıkım yetkisinin verildiğini sözlerine ekleyen Bakan Ersoy, şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz, eskiden belediyeler yıkım söz konusu olduğu zaman çekingen davranıyorlar. Alan başkanlığına yıkım yetkisi de verildi. Bundan sonra belediyeler bizim kurullarımız veya alan başkanlığımızın yıkımla ilgili talimatlarını geciktirmek, gereğini yerine getirmekte geciktikleri zaman alan başkanlığı bu görevi yerine getirebilecek kapasitesi, ekibi, her bir olanağı da var, kaynağı da var. O yüzden amacımız burayı etkin bir şekilde korumak ve turizmden daha fazla pay alabileceği hale getirmek."
 


Geri Dön