23 / 05 / 2024

Kapadokya Treni ne zaman tamamlanacak

Kapadokya Treni ne zaman tamamlanacak

Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi.

Altın alalım mı? Gram altında bu seviyeyi gören hemen alsın! Son treni sakın kaçırmayın!

Altın fiyatları güne değer artışları ile başlarken yatırımcılar ''bu seviyelerden altın alalım mı?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Gram altında bu seviyeyi gören hemen alsın! Son treni sakın kaçırmayın!

Elinde dolar olanlar hemen baksın! Dolar 4 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Treni kaçırmayın!

ABD Merkez Bankası faiz kararı sonrasında düşmeye başlayan dolar kuru milyonlarca yatırımcının odağında olmaya devam ediyor. Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi, düşecek mi?!! sorusununm yanıtı ünlü ekonomistten geldi. Doların 4 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı. Treni kaçırmayın!

Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer peş peşe rakam verdi! 1 doları bile olanlar treni kaçırmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların tam anlamıyla ne kadar olacğaını açıkladı. Peş peşe rakam veren Geçer, yatırımcıları uyardı.1 doları bile olanlar treni kaçırmayın, hemen bakın!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Kapadokya'da kayanın üzerine inşa edilen asansöre tepki!

Kapadokya'da doğal kayalık üzerine inşa edilen asansör gündeme oturdu. İşletme sahibi, 'Kurul onayıyla yapıldı.' diyerek kendini savunurken Mimarlar ise bölgenin günden güne betonlaştırıldığını belirtti.

Kapadokya’da kaçak yapılaşma önlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Kapadokya’daki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve bölgeyi korumak için Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı benzeri bir ‘alan başkanlığı’ oluşturulacağını açıkladı.

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...

Kapadokya'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kapadokya'da oluşturulacak "Alan Yönetimi Başkanlığı" sistemiyle tüm kararların tek elden alınacağı ve bölgenin mekansal planlarının yeniden hazırlanacağı bir döneme geçileceğini ifade etti. 

Kapadokya'daki kaçak yapı yıkımları ne durumda?

Dünya mirası Kapadokya’da bir haftada sadece bir ahır yıkıldı. Kimi belediyelerce yıkım kararları alındı ancak yasal sürenin beklendiği belirtildi. Bazı belediyeler de kaçak yapı sahiplerine para cezaları kesti...

Uçhisar Belediyesi Kapadokya Üniversitesi'ne bina tahsis etti!

Uçhisar Belediyesi tarafından Kültür Merkezi olarak hizmet veren bina 25 yıllığına Kapadokya Üniversitesine tahsis edildi..

Kapadokya Treni için YİD modeli önerisi!

Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya'da Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi açıldı!

Kapadokya İl Özel İdareleri Birliği ve Belediyeler Birliği'ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi hizmete girdi.Toplam 270 bin nüfusun katı atıklarının depolandığı tesiste 24 saat hizmet veriliyor.

Kapadokya Treni ne zaman tamamlanacak Haberi

Kapadokya Treni ne zaman tamamlanacak


Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi. 36 ayda tamamlanması planlanan 'Kapadokya Treni' aynı zamanda Samsun'a kadar uzanarak, demiryollarında kuzey-güney hattını oluşturacak. Karadeniz'den kalkan tren Ankara-Delice, Kırşehir, Hacıbektaş, Nevşehir ve Kayseri güzergâhından Adana'ya kadar gidecek. Böylece, demiryolu tarihinde ilk kez, kuzey-güney aksı birleştirilmiş olacak.


2019'DA TAMAMLANACAK

Kapadokya Yüksek Hızlı Tren Yatırım ve İşletmecilik A.Ş. Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Genel Müdürü Samet Koç, "29 Ekim 2019'da vatandaşlarımızı Kapadokya trenine bindirmeyi hedefliyoruz"...