15 / 05 / 2024

Kapadokya turisti

Kapadokya turisti

Türkiye’nin peribacaları,kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya'nın ziyaretçileri arttı!

Kültür Mirası olarak belirlenen Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik gezi alanlarını, 2014 yılının ilk dokuz ayında 2 milyon 202 bin 349 yerli ve yabancı turist ziyaret etti

Kapadokya'da rezervasyonlar yüzde 90'a çıktı!

Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilinin 4.5 günden 5 güne çıkartılmasının bölgedeki rezervasyonlarda artışı da beraberinde getirdiği belirtildi Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının bayram öncesine kadar yüzde 90'lara ulaştığı belirtildi.

Kapadokya'yı 7 ayda 1 milyon 409 bin turist gezdi!

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni ziyaret eden turist sayısı bu yılın Ocak- Temmuz döneminde 1 milyon 409 bin 651'e ulaştı.Bölgedeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi'nde gerçekleşti.

Dorak Holding Kapadokya'da 2 otel açacak!

Yılda 3 milyon turisti ağırlayan Kapadokya’da, yaklaşık üç bin yatak kapasitesiyle bölge turizminin en büyük yatırım grubu olan Dorak Holding, 2016 yılı içinde uluslararası markaya sahip iki oteli daha hizmete açacak.

Kapadokya Avla Dağı ve çevresine sit irdeleme!

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kapadokya Bölgesi Avla Dağı ve çevresi ile ilgili sit irdeleme çalışmalarının ivedilikle tamamlanarak sonuçların Kurul'a sunulmasına karar verdi. Kurul kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ceylan Pirinçcioğlu: 2023’te 50 milyon turisti yakalamak hayal değil!

VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu, “Geçmişte ‘ Turizm fantezidir ’ diyenler vardı. Şimdi 35 milyon turist ağırlıyoruz. 2023’te 50 milyon turisti yakalamak hayal değil” dedi.

Kapadokya Havalimanı ihalesi 23 Ocak'a kadar uzatıldı!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde 21 Kasım olarak belirlenen son teklif verme süresi 23 Ocak'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Havalimanı ihalesi uzatıldı!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde 21 Kasım olarak belirlenen son teklif verme süresi 23 Ocak'a kadar uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya bölgesi Çin'de tanıtıldı!

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesinin, Çin 'de düzenlenen etkinliklerde tanıtıldığı bildirildi. Çin'de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin faydalı geçtiği ve büyük ilgi ile karşılaşıldığı kaydedildi.

Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı!

Turizmcinin hedefi tatilde 500 avro harcayan gençler Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı. Dünyada 320 milyar dolar gelir bırakan genç turistler, Türkiye'de ortalama 500 avronun üzerinde harcama yaptı.

Türkiye genç turisti çekmek için kolları sıvadı!

2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, dünyada sayıları 300 milyonu bulan ve 320 milyar dolarlık gelir yaratan 7 ile 27 yaş grubu arasındaki "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da geçen yıl sıcak hava balonuyla 300 bin yolcu uçtu. Ocak - Kasım döneminde bu sayı, 414 bin yolcu olarak kayıtlara geçti.

Kapadokya Havalimanı ihalesinde süre uzatımı yapıldı!

Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesinde teklif alma tarihi 23 Ocak 2015' e ertelendi.İhalenin, söz konusu tarihte saat 10.00'da yapılacağı açıklandı.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralanmak suretiyle işletme hakkının devrine ilişkin ihale, 23 Ocak 2015'e ertelendi. İhale daha önce 7 Kasım 2014'ten 21 Kasım 2014 tarihine ertelenmişti.

Kapadokya Havalimanı ihalesi 3 Ocak 2015'e ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki duyuruya göre, Nevşehir/Kapadokya Havalimanı açık artırma usulü ile kiralanacak. Kapadokya Havalimanı kira ihalesi 3 Ocak 2015'e ertelendi!

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokya'da balon turları, turistlerden rağbet görüyor. Sıcak hava balonuna binen turistler, Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini havadan izleme fırsatı buluyor.

Kapadokya turisti Haberi

Kapadokya turisti

Türkiye’nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 9 aylık döneminde 2 milyon 273 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.


Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa Ören Yeri, Nevşehir, Ürgüp, Hacıbektaş arkeoloji ve Etnoğrafya ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Çavuşin, Gülşehir St. Jean, Mustafapaşa Constantin-Eleni, Karanlık ve El Nazar Kiliseleri ile Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini bu yılın Ocak-Eylül döneminde 2 milyon 273 bin 297 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları geçen...