29 / 04 / 2024

Kapadokyada spor turizmi

Kapadokyada spor turizmi

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya ' nın son dönemlerde futbol takımlarının kamp merkezi haline geldiğini söyledi...

Düzce OSB yatırımlarıyla dikkat çekiyor!

İç Anadolu’yu Marmara Bölgesi’ne bağlayan ana aks üzerinde yer alan Düzce büyük bir atılım içinde. Doğası, spor turizmi ve OSB yatırımları ile dikkat çekiyor. Düzce yatırımcıların ve turistlerin yeni gözdesi...

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Kartepe cazibe merkezi haline gelecek!

Kartepe Belediyesi, doğa ve spor turizmi alanında yeni bir projeye daha imza atarak, Kartepe’yi güçlü ve marka bir kent olarak geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Timsah Arena ile Bursa spor turizmine açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "UEFA'dan tarafsız sahada yapılacak bir müsabakanın Bursa'da oynanması için talepte bulunduk. Bu maç alınırsa, 45 bin turistin Bursa'ya gelme imkanı var. En büyük turizm, spor turizmi" dedi.

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da restoran açılışına katıldı!

Eroğlu, Afyonkarahisar'daki bir restoranın açılış törenine katıldı. Eroğlu, "Afyonkarahisar, termal turizmin ve lezzetin başkenti olduğu gibi aynı zamanda spor turizmi ile sağlık turizminin de başkenti olmuştur." dedi.

Mersin, spor turizmi adına çalışmalara başladı!

Mersin, Ortadoğu'da yaşanan karışıklıkların ardından Suriye ve Irak'tan gelen turist sayısında durmaya yakın azalmalar yaşayan Mersin, çareyi turizm çeşitliliğine gitmekte buldu.

Adana spor turizminde ideal kent olarak gösterildi!

Aydoğdu Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Plaza Otel işletme Sahibi Bekir Aydoğdu, Adana'nın sağlık ve spor turizmi için Türkiye'deki en ideal kent olduğunu söyledi.

Muğla'da spor turizmi için 350 milyon TL'lik bütçe ayrıldı!

Turizmin gözde merkezi Muğla 350 milyon liralık bütçe ile spor turizminde de söz sahibi olmaya hazırlanıyor. Şehir yapımı süren spor tesisleri sayesinde spor turizminde söz sahibi olmak istiyor.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Spor Turizmi Raporu yayınlandı!

Uluslararası hesaplamalarda çıkan ortalamalara göre spor turisti normal turistin yaklaşık iki katı kadar harcama yapıyor. Buradan hareket edildiğinde; Türkiye'ye spor amaçlı gelenlerin ortalama harcaması 1.648 doları buluyor.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Antalya futbol turizminde ilk üçe girdi!

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Ferit Turgut yaptığı açıklamada, son yıllarda özellikle Belek bölgesindeki tatil köyü ve otellerin kış turizmini canlandırmak amacıyla spor tesislerine yatırım yaptıklarını belirtti.

Kapadokyada spor turizmi Haberi

Kapadokyada spor turizmi

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yer altı şehirleriyle ünlü Kapadokya, turizmin yanı sıra son yıllarda futbol takımlarının kamp merkezi olarak da adını duyurmaya başladı. 


Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'nın son dönemlerde futbol takımlarının kamp merkezi haline geldiğini söyledi. 

Kapadokya'nın hem turistik mekanları hem de spor tesisleri açısından çok güzel bir yer olduğunu vurgulayan Ünlüer, geçen yıl 30 takımın tercih ettiği bölgede bu sezon PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig. Spor Toto 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig'den 70 ekibin kamp yaptığını vurguladı. Ünlüer, yaklaşık 10'argün Kapadokya'da kalan takımların, bölgedeki tesislerde yaptıkları antrenmanların yanı sıra hazırlık maçlarıyla da form tutma imkanı bulduğunu ifade etti. 


Kentte 17'si müdürlüklerine, 3'ü ise otellere ait 20 çim...