03 / 05 / 2024

Mersin, spor turizmi adına çalışmalara başladı!

Mersin, spor turizmi adına çalışmalara başladı!

Mersin, Ortadoğu'da yaşanan karışıklıkların ardından Suriye ve Irak'tan gelen turist sayısında durmaya yakın azalmalar yaşayan Mersin, çareyi turizm çeşitliliğine gitmekte buldu.



İnanç turizminin ardından sektör temsilcileri şimdilerde spor turizmi üzerinde duruyor. Akdeniz çanağının spor turizm merkezi olmayı planlayan sektör temsilcileri Akdeniz Oyunları ile kente kazandırılan spor tesislerinin değerlendirilmesini hedefliyor. Öncelik spor takımlarının Mersin'de kamp yapmasına verilecek, ardından da federasyonlarla görüşülüp ulusal ve uluslararası organizasyonların bölgeye çekilmesi sağlanacak. 



Mersin Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm Platformu ile Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) proje hazırlıklarına başladı. Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan destek de alınması planlanan projeye Mersin Valisi ile Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği ifade edildi.


 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Turizm Platformu u Başkanı Numan Olcar, 2013 yılında Akdeniz oyunları için yaklaşık 36 tesisin kente kazandırılmasının ardından bu tesislerin istenilen şekilde kullanılamadığını söyledi. Kentte çok önemli bir potansiyel ve önemli bir altyapı bulunduğuna dikkat çeken Olcar, bu potansiyelin en iyi şekilde kullanılabilmesi adına proje yürüttüklerini açıkladı. Cimnastikten atıcılığa, su sporlarından salon sporlarına kadar pek çok branşta yurtiçi ve dışındaki takımların kamplarını Mersin'de yapabileceğini kaydeden Olcar, "Yurtdışında tanıtımlarda önceliği Balkan ülkelerine, Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve İskandinav ülkelerine vereceğiz" dedi. 




Olimpik sporların yarını sıra dağcılık, trekking, raftinggibi eğlenceli sporlar üzerinde duracaklarına da değinen Olcar, özellikle Silifke Göksu Nehri'nin rafting için oldukça uygun olduğunu belirtti. Olcar, tek eksiğin havaalanı olduğuna dikkat çekerek bu sorunun da en kısa sürede çözümlenmesini beklediklerini söyledi. 



Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol da atıl durumda olan olimpik tesislerin hak edilen şekilde değerlendirilmesi adına çalışma başlattıklarını söyledi. Antalya'nın bu konuda önemli bir yol aldığına dikkat çeken İzol, özellikle futbol ve basketbol takımlarının bu bölgede kamp yaptıklarını söyledi. 



Antalya'nın yıllık yaklaşık 1300 takım ağırladığını bildiren İzol, Mersin'in de bu pastadan pay alabilmesi için konaklama yatırımlarını buna uygun planlaması gerektiğinin altını çizdi.



Dünya


Geri Dön