03 / 05 / 2024

Mersin Belediyesi

Mersin Belediyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan 1/50 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı, bakanlık yetkililerinin belediye yöneticilerine ‘Bakanlığın yaptırdığı planı deldirmeyiz’ dediği iddia edildi.

Mersin Belediyesi yol çalışmalarına ara vermeden devam ediyor!

Yol çalışmalarına ara vermeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor

Mersin Tarsus'ta yollar yenileniyor!

Büyükşehir Belediyesi bir taraftan yeni yollar açıp mevcut yolların asfaltını yenilerken, diğer yandan sivrisinekle mücadele ediyor Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Mersin'de 53 mahallede sulama kooperatifi kurulacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son bir yılda belediyenin 130 milyon TL’lik borcunu ödediklerini ve gelirlerini de yüzde 65 oranında artırdıklarını söyledi.

Mersin, spor turizmi adına çalışmalara başladı!

Mersin, Ortadoğu'da yaşanan karışıklıkların ardından Suriye ve Irak'tan gelen turist sayısında durmaya yakın azalmalar yaşayan Mersin, çareyi turizm çeşitliliğine gitmekte buldu.

Macit Özcan: Deniz kirliliği artık sorun olmaktan çıktı!

Miliyet Gazetesi'nin haberine göre: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kent için yıllardır önemli bir sorun olan deniz kirliliğinin artık sorun olmaktan çıktığını ve Mersin'in son 4 yıldır tertemiz ve masmavi bir denize kavuştuğunu söyledi..

Mersin Belediyesi kent bakım çalışmalarına başladı!

Mersin Belediyesi tarafından başlatılan kent bakım çalışmaları kapsamında Mersin hızla yenilemeye başlıyor...

Mersin Anamur Belediyesi'nden 64.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mersin Anamur Belediyesi, Mersin ili, Anamur ilçesi, Göktaş Mahallesi, 741 ada 9 parselde yer alan gayrimenkulü 64 milyon 700 bin TL'ye satıyor...

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!

Mersin Akdeniz Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kapalı işletmelerden 6 ay kira almayacak!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında esnafa yapılan yardımları açıklayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait işletmelerden 6 ay kira alınmayacağını açıkladı. 

Çimsa ve Mersin Büyükşehir Belediyesi engellilere umut olmaya devam ediyor!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa, Engelliler Haftası kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile 2020 yılında da engelli bireylerin hayatına anlamlı ve özenli bir dokunuşta bulunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne haciz şoku!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 188 milyon liralık için icra yolu ile haciz işlemi başlatıldı. Eze İnşaat firması, icra emrinde belirtilen 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması durumunda icra işleminin yapılacağı öğrenildi.

Anamur'da 4 bin 500 hektarlık imar planı gündemde!

Mersin Belediyesi, Anamur ilçesinde bazı mahallelerde bulunan arsaların satışı için 4 bin 500 hektarlık ilave revizyon planı yapmaya hazırlanıyor.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nden engelli derneklerine bina!

Akdeniz İlçe Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait hizmet binasını Tüm Sakatlar Derneği Mersin Şubesi ile Mersin Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği'ne 5 yıllığına verdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi kentsel dönüşümde yetki istedi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yenişehir Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' için Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç'e meclisten yetki istedi.

Mersin Göksu Nehri'nde 4. köprü inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından Göksu Nehri üzerine inşa edilecek olan 4. köprünün temel atma törenine katıldı.

Mersin Anamur'da kaçak bina yıkıldı!

Mersin´in Anamur İlçe Belediyesi Yıkım Ekipleri, İlçe Merkezine 45 kilometre uzaklıktaki kaçak binayı saniyeler içerisinde yerle bir etti.

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu otoparkı yenilendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asfalt çalışmaları son hızla devam ediyor. Kent genelinde başlayan çalışmalar kapsamında Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu otoparkı sıcak asfalt ile kaplandı.

Mersin Anamur'da kaldırım çalışmaları hız kesmiyor!

Mersin Anamur Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bankalar Caddesinde sökülen aydınlatma direkleri yaylalarda değerlendirildi.

Mersin Anamur Belediyesi'nden asfalt çalışmalarına tam not!

Mersin Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, mahallelerde gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmalarını denetledi. Türe, çalışmaların Anamur’a hayırlı olmasını diledi.

Mersin Belediyesi Haberi

Mersin Belediyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan 1/50 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı, ‘nükleer santral alanı plana işaretlenmediği’ için veto ettiği, bakanlık yetkililerinin belediye yöneticilerine ‘Bakanlığın yaptırdığı planı deldirmeyiz’ dediği iddia edildi. İddia, Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanı İsmail Yerlikaya tarafından meclis toplantısında gündeme getirildi. Belediye meclisi şimdi, nükleer santralin planda yer alıp almaması gerektiğini tartışıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda Adana-Mersin 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı hazırlamış, Akkuyu nükleer santral sahasının da tanımlandığı plan Mersin’den yapılan 2 bin civarında itiraza rağmen onaylanmıştı.


MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, bakanlığın yaptırdığı planın Mersin’in ihtiyaçlarına tam olarak yanıt vermediği gerekçesinden hareketle 1/50 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı yaptırmaya karar verdi. Promer Planlama tarafından yapılan plan, Mersin’deki tüm belediyeler ve sivil...