26 / 07 / 2024

kapak toplama projesi

kapak toplama projesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ nin bu kampanyayı sonlandırmasının ardından ise farklı yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve de sivil toplum kuruluşları tarafından kampanya sürdürülmeye çalışılıyor.

Aksaray Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi!

Aksaray'da hayata geçirilen Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona gelindi. Projede talep toplama süreci tamamlandı.

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nde başvurular 17 Şubat'ta bitiyor!

Bolu'da TOKİ tarafından hayata geçirilen Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nde ek talep toplama süresi 17 Şubat'ta bitiyor. Kalan son dükkanlar alıcılarını bekliyor.

Merkezefendi Sosyal Konut Projesi başvuru!

Merkezefendi Sosyal Konut Projesi başvuru bilgileri kapsamında ön talep toplama başladı. TOKİ Merkezefendi Belediyesi Sosyal Konut Projesi ‘nde 250 TL ödemeyle konut sahibi olunabiliyor.

Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi'nde talep toplanmaya başladı!

Yapımı yılan hikayesine dönen Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi için yeniden talep toplanmaya başlandı. Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi bünyesindeki işyerlerinin satış işlemi için talep toplama sürecinde başvuru ücreti 4 bin TL olarak belirlendi.

Başakşehir Vadişehir'de ön talep toplama süreci başladı!

Başakşehir'de hayata Vadişehir Projesi'nde Başakşehir'in dev projesi, Vadişehir'de talep toplama süreci başladı. Avantajlı fiyatlardan yararlanmak için son gün 31 Mart.

Çankaya'da gecekonduların yerine konut projesi mi yapılacak?

Ankara Çankaya Belediyesi ağustos ayında Cevizlidere Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm mağduru atık ve kağıt toplama emekçilerinin barındığı gecekonduların lüks konut projesi yapılacağı için yıkıldığı iddia edildi...

Başakşehir Kent Meydanı ön talep toplama süreci devam ediyor!

Kent Meydanı Başakşehir projesi 2015 yılında tamamlanacak olan 3. köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahında İstanbul Başakşehir'de yükseliyor. Projenin ön talep toplama süreci devam ediyor.

Plastik sektörü 200 bin ton PET şişenin 85 bin tonunu geri dönüştürüyor!

Türk plastik sektörü, olumsuz algı kampanyalarının bir yenisi ile daha mücadele ediyor. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler ve değerlendirmeler sektörü zan altında bırakıyor. Peki neden?

1 yılda 30 bin atık yağ toplama noktasına ulaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesi devam ediyor. Bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması için Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan proje ile 30 bin toplama noktasına ulaşıldı.

Bolu'daki Yeni Sanayi Sitesi Projesi için talep toplama süreci başladı!

Yeni Sanayi Sitesi için, 10 Şubat - 14 Mart 2014 tarihleri arasında talep toplama işlemi yapılacak ve hemen ardından çok kısa bir sürede TOKİ tarafından ihale gerçekleştirilecek ve yapım için ilk çalışma başlayacak.

Tahincioğlu Nidapark Seyrantepe projesi Eylül’de satışta!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe’de hayata geçirilen Nidakule Seyrantepe konut projesi Eylül ayında satışa çıkmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 400 konuttan oluşan proje için ön talep toplama süreci yazın başlayacak…

Resim İstanbul ön talep toplama süreci 9 Şubat’a uzatıldı!

Sancaktepe’de Ortadoğu Grup tarafından inşa edilen Resim İstanbul projesi yoğun talep aldı. Resim İstanbul’un 1. Etabında yer alan 546 daireye 2 bin 500 adet ön talep geldi. Bunun üzerine Ortadoğu Grup, ön talep toplama sürecini 9 Şubat’a kadar uzattı

Konyaaltı'nda yılda 35 ton atık yağ toplanıyor!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, 2010 yılında başlattığı ‘Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi’ ile yılda ortalama 35 ton atık yağ elde ediyor. Belediye bu atık yağları biodizel olarak ülke ekonomisine geri kazandırıyor...

kapak toplama projesi Haberi

kapak toplama projesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri; engellilere yardım etmek için araştırma yaparken Ataşehir Belediyesi’nin ‘tane tane kapakları toplayalım, adım adım engelleri aşalım’ kampanyasına ulaştılar ve kampanyaya katıldılar. 2010 yılında destek vermek için başlayan süreç “mavi kapak kampanyası” olarak tüm Türkiye’ye yayıldı.  Bu kampanya sayesinde yüzlerce ton plastik atık ekonomiye kazandırılırken binlerce engelli de tekerlekli sandalyeye kavuşmuştu. Ancak son günlerde farklı yayınlar ve sosyal medyadaki paylaşımlarla dalga dalga yayılan asılsız bir dedikodu, kampanyaya olan güveni sarstı, ilgi azaldı. PAGEV de asılsız söylentilere karşı kamuoyunu bilgilendirmek için harekete geçti.

Ülkemizin en büyük ‘sosyal sorumluluk’ hareketlerinden biri olan ‘mavi kapak toplama’ kampanyası 2012 yılı sonuna kadar devam etmişti. Kampanya süresince sadece Ege Üniversitesi tarafından 282 ton kapak toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı ve 1.364’ü...