14 / 05 / 2024

kapalı ihale tekliflerin aynı olması

kapalı ihale tekliflerin aynı olması

Kapalı ihale usulü nedir? Kapalı ihale usulü nasıl gerçekleştiriliyor? 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nda bu konu nasıl yer alıyor? Kapalı ihale usulü hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

Samsun’da bir adet arsa satışı yapılacak! İhale tarihi 7 Kasım!

Samsun ili, İlkadım Belediyesi’ne ait bir adet arsa satışa çıkarıldı. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsa için 7 Kasım’da ihale gerçekleştirilecek.

O belediye 4 adet arsa satacak! İhale tarihi 7 Kasım!

Afyonkarahisar’a bağlı Bolvadin Belediye Başkanlığı tarafından 4 adet arsa satışa çıktı. 7 Kasım’da satılacak arsalar için kapalı teklif usulü ihale gerçekleştirilecek.

Kayseri Büyükşehir ihalesinde flaş gelişme: Başkan yardımcısı istifa etti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Mart’ta kapalı ihale usulü ile tanesini 100 bin liraya sattığı villa parsellerinden alan AKP’li Talas Belediye Başkan Yardımcısı İlker Sülev görevinden istifa etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak cami için ihale açıldı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cami yapılacak. 9 bin metrekare inşaat alanında toplam 2 bin metrekare kapalı alana yapılacak cami inşaatı için ihale açıldı. 

İstoç Yapı Kooperatifi YT Blok ince inşaat ihalesi 22 Ekim'de!

İstoç Yapı Kooperatifi, 26 bin metrekare alandaki YT Blok ince inşaatı işini kapalı teklif usulüyle ihale edecek. Tekliflerin en geç 22 Ekim 2018 tarihine kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Söktaş Aydın Söke'deki arsasını 12 Eylül'de satacak!

Söktaş, Aydın Söke'de iplikhane binası ve depoların bulunduğu arsayı satışa çıkardı. Tekliflerin kapalı zarf usulüyle gerçekleşeceği ihale 12 Eylül 2018 günü düzenlenecek.

Sincan Şahintepesi'nin yeni spor kompleksi ihale için gün sayıyor!

Ankara Sincan Osmanlı Mahallesi'nde bulunan Şahintepesi’ne inşa edilecek olan spor kompleksi ihale için gün sayıyor. Yeni tesiste; şehir stadı, kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yer alacak.

Ünye Kapalı Çarşı için son ihale yapıldı!

Ünye’de mevcut pazaryerinde yapılacak yeni meydan ve kültür sarayı projesi nedeniyle esnaflar için yeni inşa edilen ve 246 adet işyerinden oluşan Kapalı Çarşı’nın 4 oturumdan meydana gelen son ihalesi Ünye Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

İstoç Yapı Kooperatifi'nin ince inşaat ihalesi 13 Şubat'ta!

İstoç Yapı Kooperatifi, 8 bin 300 metrekare alandaki E3 Blok İnce İnşaatı işini kapalı teklif usulüyle ihale edecek. Tekliflerin en geç 13 Şubat'a kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Antalya Kepez'de Şafak Kapalı Pazarı'nın temeli atıldı!

Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcıları Odası işbirliği yapılan 2 katlı, yürüyen merdivenli ve ihale bedeli 5 milyon TL olan Şafak Kapalı Pazarı'nın temeli törenle atıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın ihale süreci başladı!

Türkiye’de denize yapılacak ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için ihale süreci resmen başladı. 2 Kasım’da tekliflerin alınacağı proje kapsamında 88.5 milyon ton dolgu yapılacak.

Bursa'ya sosyal yaşam merkezi ve kapalı otopark geliyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak. Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak merkez için Başbakanlık 21 Eylül'de ihale izni verdi.

Manisa Turgutlu Spor Salonu'nun ihale süreci başladı!

Turgutlu Belediyesi'nin Manisa Büyükşehir Belediyesi ile eş finansman desteğiyle Turgutlu'ya Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu kazandırmak için kolları sıvadı. Projede ilk adım atılarak ihale süreci başladı.

kapalı ihale tekliflerin aynı olması Haberi

kapalı ihale tekliflerin aynı olması

Kapalı ihale usulü nedir?


Kapalı ihale usulü teklifler yazılı olarak hazırlanıyor. Teklif bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra, zarf üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas açık adresi yazılıyor. Bu zarf, geçici teminat ve istenen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatıldıktan sonra üzerine isteklinin adı soyadı, açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılıyor.


Teklifler ilânda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına teslim edilir. İadeli taahhütlü olarak da gönderilebiliyor. Yapılan teklifler isteklilerin önünde açılır.


İhale sonucu karara bağlanırken; eksiltmelerde tahmin edilen bedeli geçmemek kaydıyla, isteklilerce teklif edilen bedelin en düşüğüne ihale yapılıyor. Alınan kararlar komisyon başkan ve üyeleri tarafından imzalanıyor ve durum hazır bulunanlara bildiriliyor.



Kapalı ihale usulünde tekliflerin aynı olması durumunda yapılacak olanlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu Madde 42'de şöyle...