22 / 05 / 2024

kapalı maraş çalışmaları

kapalı maraş çalışmaları

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kroonavirüs salgını sürecinde bütün alanlarda olduğu gibi kapalı Maraş'ın açılması konusunda da duraksama yaşandığını fakat bu konudaki çalışmaların yakında yeniden hız kazacağını belirtti...

Yunanistan'dan tehlikeli adım: Kapalı Maraş’ın açılmasını engelleyecek!

Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC'nin 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunacak.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş'ın açılması için çalışmalar hızlandı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan'Hayelet Şehir' Kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili çalışmaları yoğunlaştırdıklarından bahsederek "Maraş'ı insanlığa kazandıracağız" dedi.

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

‘Kapalı Maraş’ yıl sonunda açılıyor!

46 yıldır iskâna yasak olan ‘Kapalı Maraş’ ekonomik olarak tekrar ayağa kaldırılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir aksayan çalışmalar bundan sonraki süreçte hızlandırılacak.

Ersin Tatar: Kapalı Maraş için yasal düzenlemeler ve teknik çalışmalar başlayacak!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kroonavirüs salgını sürecinde bütün alanlarda olduğu gibi kapalı Maraş'ın açılması konusunda da duraksama yaşandığını fakat bu konudaki çalışmaların yakında yeniden hız kazacağını belirtti...

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'ndeki inşaat çalışmaları görüntülendi!

Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor... 

Kapalı Maraş'ın yerleşime açılması hakkında bildiri oluşturuldu! 

Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı toplantısında uzman ekiplerin çalışması sonrasında bir sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, "Kapalı Maraş'ın, Rum tarafı ile yapılacak müzakerelerde pazarlık unsuru olmaktan çıkarılması gerektiği" işaret edildi...

Kapalı Maraş yerleşime açılacak! 

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş'ı adım adım hayata yeniden döndürmeye çalışıyor. Kapalı Maraş'ın envanter çalışmaları tamamlanınca yeniden yerleşime açılması planlanıyor. 

Kapalı Maraş envanter çalışmalarının ardından açılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, KKTC Türk basını ve Dış Basın Birliğine kayıtlı basın mensuplarına 45 senedir kapalı olan kapalı Maraş'ı gezdirdi.

İsteyen Kapalı Maraş'ta mülklerine yerleşebilecek!

Türk tarafının yönetiminde açılması için çalışmalar gerçekleştiren Kapalı Maraş ile ilgili açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum tarafına, 'İsteyen mülklerine yerleşebilecek, dönmek istemeyen satabilecek' çağrısında bulundu.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş’ın açılması için süreç başladı!

KKTC hükümeti, 1974’ten beri kapalı olan ve ’hayalet şehir’ olarak bilinen Maraş’ın açılmasıyla ilgili yeni süreç başlattı. Ekip kapalı Maraş’a girerek, envanter çalışması yapacak.

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

kapalı maraş çalışmaları Haberi

kapalı maraş çalışmaları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde bütün alanlarda olduğu gibi kapalı Maraş'ın açılması konusunda da duraksama yaşandığını fakat bu konudaki çalışmaların yakında yeniden hızlanacağını belirtti.

Başbakan Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ile kardeşçe, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı ilişki içinde olmanın, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin KKTC için yaşamsal öneme sahip olduğunu vurgladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tatar, Doğu Akdeniz'de Türk tarafının haklarının gasbı için yoğun çaba içine girenler ve onlarla iş birliği yapanların olduğuna vurgu yaptı. 

Tatar, "Bunların temel hedefleri, KKTC'yi ortadan kaldırmak, Türkiye'yle bağlarımızı koparmak, Türk askerini Kıbrıs'tan çıkarmak ve Kıbrıs'ı tamamıyla hegemonyaları altına alıp Doğu Akdeniz'de kendi çıkar düzenlerini kurmaktır" şeklinde konuştu. 

Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın dün...