04 / 05 / 2024

kapalı maraş kıbrıs yatırımları

kapalı maraş kıbrıs yatırımları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 46 yıldır kapalı olan ve 'Hayalet şehir' olarak bilinen Maraş'a, Marmarisli turizmcilerden yatırım yapma isteyi geldi...

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı'ndan 'Kapalı Maraş açılmasın' çıkışı!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Guterres'e Türkiye'nin Gazimağusa'daki 46 yıldır kapalı olan 'hayalet şehir’ Kapalı Maraş'ı turizme açmasına izin vermeme çağrısında bulundu. 

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Türk yatırımcılara Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlıyor! 

Kapalı Maraş'a yönelik açılımın çok önemli olduğunu belirterek, Türk yatırımcılara "Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlamıştır. Maraş'ta önemli gelişmeler olacak. Türk yatırımcılar ona göre projeler geliştirmeli" çağrısı yaptı.

Kıbrıs Kapalı Maraş 42 yıl sonra açılıyor!

Lüks otomobillerin, pahalı evlerin, ülkenin en iyi plajlarının ve 7 yıldızlı otellerin bulunduğu 'Hayalet Şehir' Maraş, 42 yıldır terk edilmiş durumda. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti Maraş'ın açılması yönünde önemli bir karar aldı. 

Kıbrıs'ın imar planları yeni Maraş'ı yaratacak!

Kıbrıs Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı düzenlendi. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Kıbrıs Star Gazetesi yazarı Cüneyt Oruç, bugün yazısında toplantı detaylarını paylaştı. 

Mamak Kıbrıs Kapalı Pazar Yeri'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Kentsel dönüşüm başta olmak üzere Mamak’ta dev projelere imza atan Mamak Belediyesi yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Mamak Belediyesi Kıbrıs Mahallesi’nde yapımına başladığı Kıbrıs Kapalı Pazar Yeri, Aile ve Gençlik Merkezi projesini yüzde 70 oranında tamamladı.

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kıbrıs 16dört16 yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor!

Kıbrıs emlak sektörü yeni bir konseptle tanışacak. Girne'de yükselen Milos Park Homes projesi, bu kez yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor. İşte 16dört16 kod adlı projenin detayları..

Salamis Park, Kuzey Kıbrıs'ın yeni yaşam alanı!

Akol Group’un inşa ettiği Salamis Park, Kuzey Kıbrıs’ın yükselen değerlerinden olan Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi bölgesine artı bir değer ve yeni bir yaşam tarzı getiriyor. Akol Group, aynı zamanda bir yaşam tarzı inşa ediyor.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

kapalı maraş kıbrıs yatırımları Haberi

kapalı maraş kıbrıs yatırımları

46 yıldır kapalı olan 'kapalı Maraş' için Güney Ege Bölgesi'ndeki turizmciler harekete geçti. KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi  Genel Başkanı Ersin Tatar'ın Hayalet şehir' olarak bilinen Maraş'la ilgili "Bizler bölgeyi açarak insanlığa ve ekonomiye hizmet vermek istiyoruz" dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre;  Hayalet şehir' olarak bilinen Maraş'a ilgi büyük. Marmarisli turizmciler bölgede yatırım yapmak istediklerini dile getirdi. KKTC'nin Maraş Bölgesi'nin öz Türk toprağı olduğunu vurgulayan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bülbüloğlu, "Geçen sene nisan ayında hayalet şehrin turizme açılması için KKTC Başbakanı açıklama yapmıştı.

Bizler talip olduğumuzu ilettik. 3 gün önce aynı açıklamalar ve gelişmeler doğrultusunda, öz Türk toprağımızı almak için seferber olduk. Bizler,...