29 / 04 / 2024

kapalı maraş yerleşime açılacak

kapalı maraş yerleşime açılacak

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kapalı Maraş'ı adım adım hayata yeniden döndürmeye çalışıyor. Kapalı Maraş'ın envanter çalışmaları tamamlanınca yeniden yerleşime açılması planlanıyor. 

Sancaktepe Fatih Mahallesi plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Fatih Mahallesi, Yerleşime Uygun Olmayan Alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

KKTC'den Kapalı Maraş çıkışı: 3 yılın ardından yeni bir ilk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın yeniden yerleşime açılmasının gündeme geldiği bugünlerde KKTC'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Maraş'ın Demokrasi Caddesi ile sahil kısmının bir bölümü 8 Ekim 2020'de açılmıştı.

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu’na 344 başvuru!

KKTC tarafından yapılan “Burada mal, mülk sahibi Rumlar gelsin, mallarını kendilerine iade edebiliriz” çağrısı yanıt aldı. Rumlar, Maraş’taki mülklerini almak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. Taşınmaz Mal Komisyonu’na bugüne kadar 344 adet başvuruda bulunuldu.

İzmir'de hangi bölge yerleşime kapatıldı?

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de, Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9'luk yıkıcı deprem sonraısnda sıcak suyun çıktığı Gülbahçe fayının deprem üretme riski taşıması sebebiyle bölgede yapılaşma yasağı getirildiğini, bunun da İzmir için ilk olduğunu söyledi.

Yerleşime uygun olmayan yerlere konut yapılmamalı!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Bora Sonuvar son depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakanlık onayladı! Fayın üstü yerleşime kapandı!

Geçtiğimiz yıl 22 Ocak’ta Manisa’da yaşanan deprem sonrasında Kırkağaç fayında inceleme başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan rapor sonucu, bir yılda 8 bin depreme neden olan fay hattının üzeri yerleşime kapandı.

İdlib'teki iyilik konutları sahiplerini bekliyor!

İdlib vilayetinde rejimden kaçan Suriyeliler için Sarmada ilçesine bağlı Mashat Ruhin bölgesinde Kızılay tarafından, inşa edilen 1228 briket evden 748’i yerleşime hazır hale getirildi. 

O bölgeler yerleşime açılmamalı!

Toprak bilimci ve orman mühendisi Prof. Dr. Doğan Kantarcı, İzmir'de yapılaşmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kantarcı, belirli yerlere dikkat çekti ve o bölgelere konut yapılırsa sel felaketi yaşanabileceğine dikkat çekti.  

Kapalı Maraş'ın yeniden inşa maliyeti 1.5 milyar dolar!

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Atun, KKTC sınırları içerisinde olan Maraş'ın kısmi olarak açılmasından sonra bölgenin yeniden ayağa kalkması için gerekli maliyetin 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

Erkan Güral'dan Kapalı Maraş açıklaması!

Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral Kapalı Maraş hakkında açıklama yaptı. 

kapalı maraş yerleşime açılacak Haberi

kapalı maraş yerleşime açılacak

Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra yerleşime kapatılan ve 45 yıldır kapalı tutulan Kapalı Maraş yeniden yerleşime açılıyor. Yıkılmaya yüz tutan kenti, KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, kenti adım adım hayata yeniden döndürmeye kararlı. 

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Bilge'nin haberine göre,  Maraş  3.5 kilometrelik sahil şeridindeki yüksek katlı oteller, ciddi bir tamiratla yeniden faaliyete geçebilir. KKTC hükümeti, 2 ay önce Maraş’ı açma yönünde adım atma kararı verdi ve kentin güncel envanterini çıkarma kararı aldı.

İŞTE ASKERİN ENVANTERİ

Türk ordusu Maraş’a girdikten sonra ilk işlerinden biri kentin envanterini çıkarmak olmuş. Askeri yetkililerin hazırladığı envantere göre, 1974 öncesinde 30 binden fazla Rum’un yaşadığı tatil beldesinde 45’i yıldızlı diğerleri apartman tipi 105 otel, 4 bin 649 ev ve daire, 21 banka, 99 eğlence merkezi, 2 bin 953 işyeri bulunuyor....