30 / 04 / 2024

Kapalıçarşı otel mi oluyor

Kapalıçarşı otel mi oluyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kapalı Çarşı kapandığında dışarıya kapısı olan ancak şu anda depo olarak kullanılan iki hanın mülk sahipleriyle görüşerek otele dönüşmesi ile ilgili onların görüşlerini aldık.” dedi

Kapalıçarşı otel mi oluyor?

Kapalıçarşı ve tarihi yarımadanın otel ve eğlence merkezine dönüyor haberlerine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir sert çıktı. Demir “Böyle bir şey mümkün değil. Guardian kendi işine baksın. Kasıtlı sabotaj yapılıyor” dedi.

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Kapalıçarşı'da 21 TL'ye yükselen gümüş fiyatları ne olacak? Yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş'ten net açıklama

Gümüş fiyatları 21 TL seviyesine yükseldi. Kapalıçarşı gümüş alış satış fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten net açıklama geldi.  

Kapalıçarşı'da kiralar ötelenecek mi?

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş kiralarda öteleme olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi...

Malatya İnönü Kapalı Çarşısı esnafı tapularına kavuştu!

İnönü Kapalı Çarşısı içerisinde bulunan 33 bağımsız dükkânın tapuları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda 40 milyon TL harcanacak!

Bir yanda devam eden restorasyon çalışmaları bir yanda da kapanan dükkanlar... Gündemden düşmeyen Kapalıçarşı’yla ilgili merak edilenleri Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir anlattı.

Eyüp Sabri Tuncer'in yeni mağazası Kapalıçarşı'da!

Eyüp Sabri Tuncer İstanbul'daki ikinci mağazasını Kapalıçarşı Sandal Bedesteni'nde açtı. Mağaza hafta içi ve cumartesi günleri, saat 9.00 – 19.00 arası müşterilerine hizmet veriyor.

Kapalıçarşı'nın restoresi 400 milyon TL'yi bulacak!

Kapalıçarşı’nın Başkanı Ahmet Kökler, çarşı batıyor iddialarına sert çıktı. Kökler, “Turizmde yaşanan sıkıntı burayı da etkiledi ancak adam dükkânını kiralardan dolayı kapatıyor. Karamsarlık yaratmanın manası yok. Kapalıçarşı batmaz” dedi

Kapalıçarşı'da tarihi doku bozuldu mu?

Fatih Belediyesi'nin 556 yıllık Kapalıçarşı için hazırladığı projede Sandal Bedesteni başta olmak üzere tarihi hanların avluları tamamen iptal edildi ya da küçültüldü. İşte İBB raporuna yansıyanlar...

Kapalıçarşı'da 600 dükkan kapandı!

İstanbul Kapalıçarşı’da mağazalar turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teker teker kepenk indiriyor. 3 bin 600 dükkandan 600’e yakını kapanırken, ay sonunda bu rakamın 1000’i, yıl sonunda ise 1500’i bulması bekleniyor.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda ilk aşama 2017 sonunda tamam!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda Kapalıçarşı hakkında konuştu. Mustafa Demir'in Kapalıçarşı'nın restorasyon sürecinden bahsettiği röportaj şöyle:

Kapalıçarşı, Başak Alaturka Kiremit'le yenileniyor!

Dünya'nın en büyük kapalı pazarı olan Kapalıçarşı, Başak Grubu'nun lokomotif şirketi Başak Alaturka Kiremit ile yenileniyor. Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, "555 yıllık tarihi çarşının restorasyonu 1.2 milyon adet kiremit ile gerçekleşecek" dedi.

Kapalıçarşı otel mi oluyor Haberi

Kapalıçarşı otel mi oluyor


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, son günlerde gündemde olan tarihi hanların otel olması iddiasıyla ilgili şöyle konuştu: “Kapalı Çarşı kapandığında dışarıya kapısı olan ancak şu anda depo olarak kullanılan iki hanın mülk sahipleriyle görüşerek otele dönüşmesi ile ilgili onların görüşlerini aldık.”


İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Kapalıçarşı ve Tarihi Yarımada Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Demir, Kapalıçarşı’nın tarihi dokusunun korunması amacıyla bir proje geliştirildiğini belirterek şunları söyledi: “İçine girdiğimizde görüntü kirliliğinden tutun gözlerimizin göremediği yer altına yapılmış bir sürü müdahaleler yine o müdahaleler sonucu alt yapının bozulmasıyla hem yukarıdan hem de aşağıdan suların kapalı çarşıyı basması gibi yukarılardan sarkan kablolardan tutunda bir sürü görüntü kirliliğinin çözüm önerilerini sunan bir proje çalışması gerçekleştirdik.


Bu...