13 / 05 / 2024

Kapanan firmalar

Kapanan firmalar

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2021'in ilk 7 ayında 3 bin 580 inşaat işletmesi açıldı!

Ocak-Temmuz arasında 3 bin 580 gerçek kişi inşaat işletmesi faaliyete girdi. Ayrıca, Ocak-Temmuz arasındaki süreçte kapanan firmalar değerlendirildiğinde; inşaat alanındaki firmalar ilk sırada yer aldı.

Eylül'de kurulan şirket sayısı yüzde 27 arttı!

Eylül ayında kurulan şirket sayısı önceki aya nazaran yüzde 27.61 arttı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2014 yılı Eylül ayında kurulan ve kapanan firmaların istatistiklerini açıkladı...

Tolga Özdemir: Küçük firmalar da yeşil sertifika peşine düştü!

Binalarda yüzde 20 ile 50 arasında enerji, su tasarrufu sağlayarak genel anlamda işletme giderlerinde tasarruf sağlayan yeşil bina kavramı artık küçük firmaların da ilgi alanına girdi...

Konut firmaları, Eylül'de planladıkları zammı erteledi!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor!

Yaklaşık 18 bin insanın hayatını kaybettiği Marmara depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen yapı denetimleri sağlıklı yapılmıyor. Hâlâ yapı stoğunun yenilenmesinde sıkıntılar bitmedi. Denetim firmaları, inşaatı yapan firma tarafından belirleniyor.

İnşaat firmaları Eylül'de tanıtacakları yeni projelerle cezbetmeye çalışacak!

İnşaat firmaları, yaz mevsiminin yarısını Ramazan, bayram ve tatille geçiren tüketicileri eylülde görücüye çıkaracakları projelerle cezb etmeye çalışacak. Bazı firmalar ise projelerini yeniden gündeme getirecek.

Çinli asansör firmaları Türk pazarına koşuyor!

Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar olan asansör piyasasında 400 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriliyor. İthal ürün pazarının lideri olan Çinli firmalar ise pazar paylarını artırmak için fuarda en büyük dış katılımı gerçekleştiriyor...

Kentsel dönüşüm bölgelerindeki çantacı firmalar için düğmeye basıldı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’daki kentsel dönüşüm bölgelerindeki çantacı firmaları yok etmek için düğmeye bastı. Önceki gün Fikirtepe’yi ziyaret eden yetkililer bölgedeki derneklerden çantacı firmaların listesini istedi.

Çinli firmalar blok mermeri çok ucuza götürüyor!

Çinli firmalar blok mermeri çok ucuza götürüyor. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Türkiye’de mermer ocağı satın alan ve işleten Çinli firmaların blok mermerleri çok ucuza ülkelere götürmelerinin haksız rekabet yarattığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün denetim firmaları hakkındaki kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğün'nün riskli yapı tespitinde bazı denetçi firmalar hakkındaki aldığı karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte denetim firmalarına ilişkin kararlar...

Ramazan Bayramı Kapadokya'da balon firmalarını uçurdu!

Dünyanın önemli sıcak hava balonu merkezleri arasında yer alan Kapadokya'da, bayram tatilinde balon turları yoğun ilgi görüyor. Hatta bölgedeki balon firmalarında önümüzdeki 10 günlük rezervasyonlar dolmuş durumda.

İnşaat firmaları arızlı ve çevresini mercek altına aldı!

Arızlı ve çevresi aranan bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Doğası, manzarası ve kent merkezine yakınlığıyla büyük inşaat firmalarının mercek altına aldığı bölgenin şimdiden trend yakaladığı söylenebilir

Haziran ayında kapanan şirket sayısı 964 oldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), haziran ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, haziranda kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,69 artarak 4 bin 774 oldu.

Kapanan firmalar Haberi

Kapanan firmalar

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 - Türkiye'de 2019 Ocak ila 2020 Ekim ayları arasında kapanan iş yeri sayısı kaçtır? Sırasıyla ve ayrı ayrı belirtilmek üzere; hangi ilde kaç şirket, firma ve iş yeri kapanmıştır? 2 - 2019 Ocak ila 2020 Ekim ayları arasında iflas ertelemesi isteyen firma sayısı nedir? Bunlar hangi illerdedir? 
3 - 2019 Ocak ila 2020 Ekim ayları arasında konkordato başvurusu yapan şirket sayısı...