03 / 05 / 2024

kaparo ücreti

kaparo ücreti

İflası erteleme davaları, tüzel kişilik perdesinin aralanması davalarından bahsetmiştik. Senet ile konut alım satımı tüketiciler için gerçekten riskli bir yöntem. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle açıklıyor...

Senetle satılan ev!

İflası erteleme davaları, tüzel kişilik perdesinin aralanması davalarından bahsetmiştik. Senet ile konut alım satımı tüketiciler için gerçekten riskli bir yöntem. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle açıklıyor...

Kapora ne demektir?

Kapora ne demektir? Emlak alım satım işlemlerinde emlakçıların emlak alıcısından emlak alımından cayması halinde güvence bedeli olarak aldığı ücret olarak karşımıza çıkıyor. Kapora hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

TOKİ Edirne Meriç başvuru ücreti 2015!

TOKİ Edirne Meriç'te yer alan 112 adet konut satışa çıkarılıyor. Projede yüzde 15 peşinatta kalan kısım 120 ay vadelendiriliyor. İşte TOKİ Edirne Meriç başvuru ücreti 2015...

TOKİ Edirne Lalapaşa başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Edirne Lalapaşa'da 9 bin 377 TL peşinatla ödeme yapabilmek mümkün. Projede yüzde 20 peşinatta, kalan bedel için 240 ay vade imkanı sağlanıyor. Peki TOKİ Edirne Lalapaşa başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Yalova Armutlu başvuru ücreti!

TOKİ Yalova Armutlu'da yüzde 20 peşinatta, kalan bedel 240 ay vadelendiriliyor. Projede satış işlemleri T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütülüyor. Peki TOKİ Yalova Armutlu başvuru ücreti ne kadar?

Bursa Keles 2. Etap TOKİ başvuru ücreti!

Bursa Keles 2. Etap TOKİ başvuru ücreti dairelerin büyüklüklerine göre değişiyor. Ödeme planı kapsamında 120 ay vade uygulanan projede 80 adet konut satışa çıkarılıyor.

Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

Tapu tescil davası, tapuya kayıtlı olmayan taşınmazların tescil edilmesi için açılıyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılabilen davada vekalet ücreti ödenir mi? Tapu tescil davası vekalet ücreti ne kadar?

TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuru ücreti ne kadar?

Bursa Keles 2. Etap TOKİ Konutları fiyatları 95 bin 594 TL'den başlıyor. Projede 120 aya varan vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuru ücreti ne kadar?

Bina ruhsat yenileme ücreti 2015!

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanması ve 5 sene içinde de bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Balıkesir Balya başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Balıkesir Balya 'da 2+1 olarak dizayn edilen daireler yer alıyor. Projede başvuru işlemlerini T.C. Ziraat Bankası A.Ş yürütüyor. Peki TOKİ Balıkesir Balya başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti ne kadar?

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi TOKİ Evleri fiyatları 181 bin 433 TL'den başlıyor. Projede 18 bin 143 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Manisa Demirci başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Manisa Demirci Evleri fiyatları 75 bin 754 TL'den başlıyor. Aylık 370 TL taksitle daire sahibi olunabilen projenin başvuru süreci devam ediyor. Peki TOKİ Manisa Demirci başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti 2015!

Kura yöntemiyle satışa çıkarılan TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde daire fiyatları 181 bin 433 TL'den başlangıç gösteriyor. Peki TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi başvuru ücreti 2015 ne kadar?

TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Sakarya Taraklı'da 75,11 metrekare ve 120,77 metrekare daire seçenekleri yer alıyor. Projede 366.41 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti!

TOKİ Sakarya Taraklı'da yüzde 15 peşinatta, kalan bedel 120 ay vadelendiriliyor. Projede yer alan 43 adet konut açık satış usulüyle satılıyor. Peki TOKİ Sakarya Taraklı başvuru ücreti ne kadar?

kaparo ücreti Haberi

kaparo ücreti

Daha önce senetle alınan konutlar zamanında teslim edilmediğinde ya da inşaat durduğunda dahi tüketicilerin bu senetleri ödemek zorunda kaldığından ve iflası erteleme davaları, tüzel kişilik perdesinin aralanması davalarından bahsetmiştik. Senet ile konut alım satımı tüketiciler için gerçekten riskli bir yöntem. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyu şöyle açıklıyor:


‘’ Senetlerle ilgili iki ayrı art niyetli durumdan bahsedebiliriz. Bunlardan 1. senetlerin nama yazılı değil emre yazılı olması , 2.si ise vatandaşın arada ödemeyi unuttuğu ya da geciktirdiği bir senet olduğunda müteahhit firmanın hiç bir uyarıda bulunmaksızın bir senetin ödenmemesi sonucu sözleşmeyi fesh etmesi, üstelik tüketiciler bu durumu tapu teslim zamanı geldiğinde tapularını alamayınca farkediyorlar.

Konuyu ayrıntılı örnekleyecek olursak,


1.Senetlerin nama yazılı değil emre yazılı olması;

Bilindiği üzere 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’nun...