09 / 05 / 2024

kapdokya

kapdokya

Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artıyor.

kapdokya Haberi

kapdokya


Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin giderek artması turizmcilerin yüzünü güldürdü. Yılın ilk 6 ayında 1 milyon 262 bin turist ziyaret ettiği bölgede Ramazan Bayramı tatilinde yabancı turist gruplan yoğunlukta olacak. 


Peribacaları, kayadan oyma dinsel merkezleri, eşsiz güzellikteki vadileri ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya bölgesine turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor. Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölgeyi bu yıl 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin gezmesi bekleniyor. 

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTID) Başkanı Ahmet Tok, Kapadokya turizminin Türk turizmi ile...