27 / 04 / 2024

kapıcı çalışma saatleri

kapıcı çalışma saatleri

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işlerin yapmak ile mükellef olan kapıcı kaç saat çalışır?

AVM'ler kapalı mı, açık mı? AVM'ler kaça kadar açık? İşte çalışma saatleri

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlemler alındı. Buna göre İstanbul’daki AVM’lerin 9 Mart Çarşamba günü için çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Peki AVM’ler bugün açık mı, kapalı mı? AVM’lere kar tatili olacak mı? İşte AVM’lerin çalışma saatleri…

Tapu dairesi çalışma saatleri 2022!

Tapu dairesinde bir işlem yapmak isteyen vatandaşlar, randevu almadan önce tapu dairesinin çalışma saatlerine bakıyor. İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2022...

Bankalar kısıtlamaya ayak uydurdu! Çalışma saatleri değişti!

Aralık ayında vaka sayılarının artmasıyla bankalar çalışma saatlerini değiştirdiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz ay bankalardan yeni açıklamalar peş peşe geldi ve çalışma saatleri değişti. 

Apartmanlarda kapıcı çalıştırmanın kuralları neler?

Sitelerde kapıcı çalıştırmanın bazı kuralları bulunuyor. Peki, sitelerde çalıştırılan kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler neler? İşte detaylar...

Panora AVM‘nin çalışma saatleri değişti!

Panora GYO, Panora AVM‘nin 17 Haziran 2020 tarihinden itibaren normal çalışma saatleri olan 10:00 ile 22:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. 

AVM'lerde koronavirüs tedbirleri: Çalışma saatleri değişti!

Alışveriş merkezlerinin (AVM) çalışma saatleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden düzenlenerek, saat 10:00-22:00 olan çalışma saatleri, 12:00-20-00 şeklinde değiştirildi.

Alışveriş merkezleri bayramda açık mı? AVM çalışma saatleri!

Alışveriş merkezleri bayramda açık mı? AVM çalışma saatleri bayram tatili dönemlerinde sıkça aratılan konular arasında yer alıyor. Peki AVM'ler bayramda açık mı Ağustos 2019? İşte AVM çalışma saatleri...

Bayramda AVM'ler açık mı kapalı mı 2019? AVM çalışma saatleri!

Bayramda AVM'ler açık mı kapalı mı 2019 sorusunun yanıtı bayram tatilini bulunduğu şehirde geçirecek olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Bayramda AVM'ler açık mı kapalı mı 2019? Ramazan Bayramı AVM çalışma saatleri...

Kapıcı çalıştıranlar yılda 428 TL vergiden kurtuldu!

Kapıcılarda kolay sigorta uygulaması bu ay resmen başladı. Kapıcı çalıştıranlar artık her ay sigorta prim belgesi vermek zorunda kalmayacak. Yani yılda 428 lira damga vergisi ödemekten kurtulacaklar...

Vergi dairesi çalışma saatleri 2018!

Vergi dairelerinde, gayrimenkuller için kira gelir ver değer artış vergisi borçları ödeniyor. Peki, ödemeler saat kaç ile kaç arasında yapılabilir? İşte vergi dairesi çalışma saatleri 2018..

Belediye çalışma saatleri 2018!

Bir inşaat işi için ruhsat ve iskan işlemleri ilgili belediyede yapılabiliyor. Peki, belediye hangi saat aralığında hizmet veriyor? İşte belediye çalışma saatleri 2018..

Tapu dairesi çalışma saatleri 2018!

Gayrimenkullerin tapuları ile ilgili yapılacak iş ve işlemler için tapu dairelerine gidilmesi gerekiyor. Peki, tapu dairesi saat kaçla kaç arası hizmet veriyor? İşte tapu dairesi çalışma saatleri 2018..

Vergi dairesi çalışma saatleri 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her ay açıklanan vergi takvimine göre, Mart ve Temmuz aylarında gayrimenkul gelir ve kira gelir vergilerinin ödenmesi gerekiyor. İşte vergi dairesi çalışma saatleri 2017..

kapıcı çalışma saatleri Haberi

kapıcı çalışma saatleri

Kapıcı kaç saat çalışır?

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetler için kapıcı çalıştırılıyor.


Kapıcıya verdiği bu hizmet karşılığında kapıcı konutu tahsis edilebildiği gibi, İş Kanunu hükümlerine göre asgari ücret de veriliyor.


Yönetim ile kapıcı arasında çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzasının da yer aldığı iş sözleşmesi yapılıyor.


Peki, tarafların imzaladığı iş sözleşmesine göre kapıcı günde kaç saat çalışır?


Kapıcı çalışma saatleri:

Kapıcı, Pazar günleri dışında 7.5 saat...