16 / 05 / 2024

kapıcı dairesi bağımsız bölüm

kapıcı dairesi bağımsız bölüm

Apartmanda ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan diğer yerler ve şeyler Ortak yer konusuna giriyor. Peki, kapıcı dairesi bağımsız bölüm müdür? Yoksa ortak alan kapsamında mıdır?

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

Innovia 1'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İnnovia-1 60 adet bağımsız bölüm değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Özak GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçti!  

Özak GYO Genel Kurul Toplantısı'nda ortakların onayına sunulmak üzere Prof. Dr. Saim Kılıç, Oğuz Satıcı ve Melda Bayraktaroğlu'nun "Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayı" olarak  belirlenmelerine karar verildi. 

Bakan Varank: Finansal piyasalardaki dalgalanmalar Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, finansal piyasalardaki dalgalanmaların Türkiye ekonomisinin üretim gücünden ve sanayisinden bağımsız olduğunu belirtti.

Oğuz Satıcı Özak GYO'ya bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 9 Mart 2020 tarihinde boşalan bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Oğuz Satıcı'nın seçilmesine karar verildi...

Emlak Konut'un hedefi 2023'te 250 bin bağımsız bölüm!

Hakan Gedikli, 2019'un son çeyreğinde başlayan büyüme eğiliminin 2020'de de sürmesini bekliyor. Gedikli, "Emlak Konut olarak ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz 2023'te 250 bin bağımsız bölüme ulaşmak” diyor

Hangi durumlarda bağımsız bölüm maliklerinin izni gerekir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Sitemiz 12 blok, acil çıkış kapısı yapılmasını istiyoruz. Bir kısım kat maliki bunun için yüzde 80’in oyu gerekir derken bir kısım tüm bağımsız bölüm maliklerinin iznini aramaktadır diyor. Bizim durumumuz ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Martı GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçiyor!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağımsız yönetim kurulu üye adayları hakkında açıklama yaptı.

İlhami Yazıcı, Kuyumcukent Gayrimenkul Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İlhami Yazıcı, Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Komite görev dağılımı yeniden yapıldı...

İlhami Yazıcı, Kuyumcukent Gayrimenkul bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'ndan istifa eden bağımsız yönetim kurulu üyesinin yerine ilk Genel Kurul'da onaylanmak üzere İlhami Yazıcı'nın atanmasına karar verildi...

Sinan Aksu, Emlak Konut bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağımsız yönetim kurulu üyesi hakkında açıklama yaptı.

kapıcı dairesi bağımsız bölüm Haberi

kapıcı dairesi bağımsız bölüm

Kapıcı dairesi bağımsız bölüm müdür?

Apartmanda ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan diğer yerler ve şeyler Ortak yer konusuna giriyor. Peki, kapıcı dairesi bağımsız bölüm müdür? Yoksa ortak alan kapsamında mıdır?


Kapıcı dairesinin niteliği "ortak alan" olup; bağımsız bölüm tapusu bulunmuyor. Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında kapıcı dairesinin ortak alan olduğuna ilişkin esaslar şu şekilde açıklanıyor:


a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar, elektrik, su ve havagazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız...