02 / 05 / 2024

kapıcı en fazla kaç daireye bakar

kapıcı en fazla kaç daireye bakar

Apartmanda temizlik ve bakım, günlük işlerin görülmesi gibi hizmet veren kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat olarak hesaplanıyor. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. Peki, kapıcı kaç daireye bakar?

Akıllı telefonda en fazla hangi markanın satışları düştü, hangisinin yükseldi? İşte çok çarpıcı veriler!

Geçtiğimiz sene dünya genelinde başlayan ekonomik durgunluk, akıllı telefon satışlarını da etkiledi. Bu dönemde dünyanın bu alandaki en büyük devleri de önemli kan kayıpları yaşadı. Peki verilere bakıldığında, 2022 senesinde en fazla hangi telefon markası satıldı, en çok hangisinin satışları düştü,

Türkiye Avrupa'da asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke oldu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

Kapıcının ücretinde çalışana da işverene de vergi yok!

Kapıcıların işverenleri olan apartman-site yöneticileri, her ay SGK’ya ‘prim ve hizmet belgesi’ veriyor Her bir belge için de aylık 43,70 lira damga vergisi ödüyor. (Yıllık 524,40 TL) Ancak ‘kolay işverenlik’ kapsamına geçen apartman yöneticileri yıllık 524,40 liralık damga vergisini ödemiyorlar...

Kadıköy en fazla konut stokuyla ilk sırada!

Endeksa, İstanbul’da konut stok adedi ve pazarlama sürelerine ilişkin çarpıcı verileri paylaştı. Buna göre en fazla konut stoku Kadıköy’de iken en az konut stoku Çatalca ilçesinde...

Kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması gibi işleri görüyor. Peki, kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Gazi Çelik: Urankent en fazla talep alan bölgeler arasında!

Kent merkezine yakın konumu ile dikkati çektiğini kaydeden Uransan AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, Urankent'in konut alıcısının en fazla talep gösterdiği bölgeler arasında olduğunu belirtti.

Kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

2013 yılından itibaren en az 1 işçi çalıştıran işyerleri ve Kapıcı Kaloriferci Bahçıvan gibi hizmetli çalıştıran apartmanların risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu oluyor. Peki, kapıcı çalıştıran apartmanlarda risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

En fazla elektriği İstanbul tüketti!

İstanbul 'da, geçen yıl 37.8 milyar kilovatsaatle Türkiye'de toplam elektriğin yaklaşık yüzde 15 'i kullanıldı. Elektrik en fazla İstanbul'da, en az ise Bayburt'ta tüketildi.

Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu!

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından her yıl gerçekleştirilen yıllık ‘Konut Fiyatları ve Konut Kredileri Araştırması’nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu.

En fazla elektriği İstanbul tüketti!

En fazla elektriği İstanbul tüketti. İstanbul'da, geçen yıl 37,8 milyar kilovatsaatle Türkiye'de toplam elektriğin yaklaşık yüzde 15'i kullanıldı. Elektrik en fazla İstanbul'da, en az ise Bayburt'ta tüketildi.

En fazla yapılaşma sorunu Seyhan'da!

Seyhan Kültür Merkezi'nde, 'Kentsel Dönüşüm Paneli' düzenledi. Panelde konuşan Seyhan Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'de yapılaşma sorunun en fazla yaşandığı yerin Seyhan olduğunu söyledi.

En fazla ne kadar konut kredisi alabilirim?

1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olan karar gereğince konut kredisi evin belirlenen değerinin tamamına verilmiyor. Peki, "En fazla ne kadar konut kredisi alabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

En fazla satış İstmarina'da gerçekleşti!

DAP Yapı'nın, İstanbul Kartal'da geliştirdiği İstMarina, Emlak Konut GYO bağımsız bölüm raporuna göre, 1003 adetlik satış adediyle 2014'te yıllık bazda, gelir kaleminde en fazla satışı gerçekleşen projesi oldu.

kapıcı en fazla kaç daireye bakar Haberi

kapıcı en fazla kaç daireye bakar

Kapıcı kaç daireye bakar?

Apartmanda temizlik ve bakım, günlük işlerin görülmesi gibi hizmet veren kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat olarak hesaplanıyor. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. 


Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabiliyor. Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebiliyor. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmıyor.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, bir kapıcı kaç daireye bakar?


Kapıcıların bakacağı daire sayısı ile ilgili herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Kapıcı genel olarak çalıştığı apartmanın tüm dairelerinden sorumlu oluyor. Kapıcıların görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanıyor.


Kapıcının görevleri:

a) Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini...