01 / 05 / 2024

kapıcı hakları nelerdir

kapıcı hakları nelerdir

Apartmanda çalıştırılan kapıcıların hak ve sorumlulukları, 3 Mart 2004 tarihinde 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte apartman kapıcı hakları..

Kapıcılarla ilgili yasal düzenlemeler nelerdir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler nelerdir?'' sorusuna cevap verdi...

İşten ayrılmak isteyen kapıcının hakları nelerdir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kapıcılık yapıyorum. Hiçbir resmi tatilde izin verilmedi, sürekli çalıştım. Ayrıca site, kalmam için ev tahsis etti. Bu şartlarda ben ne kadar tazminat alırım?' sorusunu cevapladı.

Bina tamamlama sigortasında tarafların hakları nelerdir?

Ön ödemeli konut sözleşmelerinde tüketiciye verilen teminat olan bina tamamlama sigortasında tarafların hakları nelerdir?

Kapıcı maaşı 2018!

2018 yılı asgari ücretlerin açıklanması ile kapıcı maaşları da belli oldu. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar arttı? İşte kapıcı maaşları 2018..

2018'de kapıcı maaşları ne kadar oldu?

2018 yılı asgari ücretlerin açıklanması ile apartman ve sitelerde çalışan kapıcıların aylık maaşları da belli oldu. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar oldu?

Kapıcının tazminatına oturduğu dairenin kirası da eklenmeli!

Kapıcıların aldığı asgari ücret farklı olduğu gibi kıdem tazminatları da farklıdır. Kapıcıya ödenecek tazminat hesabına oturduğu dairenin kirası da eklenmelidir. 

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündeminde!

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konut kapıcıları ile ilgili soru önergesi hazırladı..

5 soruda devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Devremülk satın alan kimseler, Kanun ve Yönetmeliklerin sağladığı haklardan habersiz bir şekilde sorun yaşayabiliyor. Peki, devremülk sahibinin hakları nelerdir?

Yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Binalarda yapılacak kapıcı dairelerinde uyulması gereken kural ve ölçüler yeni imar yönetmeliği kapsamında yeniden düzenlendi. Peki yeni imar yönetmeliği ile kapıcı dairesi nasıl olacak?

Yönetici kapıcıyı evden çıkarabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Yönetici kapıcıyı evden çıkarabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kapıcıya konut vermek zorunlu mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Temir bugünkü yazısında ''Apartmanlardaki kapıcılara konut zorunlu mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte sorunun cevabı...

Kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Apartman ve konut sitelerinde konut kapıcısı çalıştırılması durumunda, kapıcılara İş Kanunu'na göre maaş ödeniyor. Peki, kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Kapıcının prim borçları için bireysel başvuru yapılabilecek!

Son dönemde gündemde olan borç yapılandırmasında pek çok detay bulunuyor. Apartman sakinlerini ilgilendiren düzenlemelerden biri ise birikmiş kapıcı borçlarına ilişkin. Kat malikleri, kapıcı prim borçları için bireysel başvuru yapabilecek, adi ortaklıklarda borcun tamamı yapılandırılacak.

kapıcı hakları nelerdir Haberi

kapıcı hakları nelerdir

Apartman kapıcı hakları!

Apartmanda çalıştırılan kapıcıların hak ve sorumlulukları, 3 Mart 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Yönetmelik gereğince, konut kapıcısına İş Kanunu hükümlerine göre ücret ödeniyor. Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemiyor.


Kapıcı hakları..

İş Sözleşmesi

Madde 6 — Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde;

İş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası hususlarının bulunması gerekir.


Çalışma Süresi ve Ara Dinlenmesi

Madde 7 — Çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir....