30 / 04 / 2024

Kapıcı maaşı 2018!

Kapıcı maaşı 2018!

2018 yılı asgari ücretlerin açıklanması ile kapıcı maaşları da belli oldu. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar arttı? İşte kapıcı maaşları 2018..



Konut kapıcılarının konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek, hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak, yöneticinin talimatı çerçevesinde konutun güvenliğini sağlayıcı önlemleri almak,belirlenen saatlerde servis hizmetlerini görmek, çöpleri toplamak, bahçe düzenlemesi ve bakımını yapmak gibi görevleri bulunuyor.

 

Kapıcılara bu görevlere karşılık aylık ücret ödeniyor. Apartman ve sitelerde görevli olan kapıcılara, ödenecek ücret İş Kanunu çerçevesinde hesaplanıyor.

 

Buna karşın konutlarda ve sitelerde çalışan kapıcı ve bahçıvan ücreti üzerinden gelir vergisi hesaplanmıyor. Peki, kapıcı maaşı 2018 ne kadar?

 

Kapıcı maaşı 2018

 

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretlerin açıklanması ile kapıcı maaşları da belli oldu. 

 

Kapıcılar için asgari ücret net 1.603 lira yerine, brütten vergi kesintisi olmaması nedeni ile 1.725,08 lira olarak hesaplanacak.

 

Kapıcı Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödemesi yapılacak.

 

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön