30 / 04 / 2024

Kapıcı maaşı 2019!

Kapıcı maaşı 2019!

Apartman ve sitelerde görevli olarak çalışan kapıcılara İş Kanunu kapsamında aylık ücret ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki, kapıcı maaşı 2019 ne kadar oldu?



Apartmanlarda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması durumunda yönetim oluşturulması zorunluluğu bulunuyor. Yönetimin olduğu apartmanlarda, kat malikleri ve yönetim toplanarak bir apartman görevlisi çalıştırma kararı alabiliyor.

Bir bina ve bahçesi için elbette çeşitli işlemlerin yapılması gerekiyor. Bu sebepten ötürü bina ve sitelerde kapıcı görevinde çalışanlar bulunuyor. Kapıcılar binalardaki temizlik ve düzenden sorumlu olarak görev yapıyorlar. 

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri yerine getiriyor. 

Kapıcılara bu görevlere karşılık aylık ücretödemesi gerçekleştiriliyor. Apartman ve sitelerde görevli olan kapıcılara, ödenecek ücret İş Kanunu çerçevesinde hesaplanıyor.Buna karşın konutlarda ve sitelerde çalışan kapıcı ve bahçıvan ücreti üzerinden gelir vergisi hesaplanmıyor. Peki, kapıcı maaşı 2019 ne kadar?

Kapıcı maaşı 2019!
Brüt Ücret: 2.558.00 TL
Sigorta Primi İşçi Payı: 358,12 TL
İşsizlik Sigorya Primi İşçi Payı: 25,58 TL
Kesintiler Toplamı: 383,70 TL
NET ÜCRET 2,174,30 TL 

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Geri Dön