15 / 05 / 2024

kapital yatırım körfez enerji elektrik

kapital yatırım körfez enerji elektrik

Kapital Yatırım Holding A.Ş, enerji üretimi ve toptan elektrik satışı yapan Körfez Enerji San. ve Tic. A.Ş'nin yüzde 72 payına iştirak edeceğini açıkladı. Konu ile ilgili resmi açıklama aşağıda yer alıyor...

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Kapital Yatırım Holding'in hisseleri borsa kotundan çıkarılıyor!

Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil'e ait olan Kapital Yatırım Holding'in hisseleri borsa kotundan çıkarıldı.

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yatırım 5 yılda 2,5 milyar doları buldu!

A-S Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, yaptığı açıklamada 2015-2019 döneminde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarının 2,5 milyar dolara ulaştığını dile getirdi.

Körfez’den Türkiye’ye 2 milyar TL yatırım!

Ortadoğulu şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarına aracılık yapan A&S Investment’in Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş “13 yılda aracılığımızla 3.5 milyar dolar yatırım geldi. Bunun yüzde 75’i gayrimenkul finansmanı” diye konuştu.

Körfez sermayesi, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapıyor!

Kırkıncıoğlu Grup CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, Körfez sermayesinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisininin arttığını söyledi. Kırkıncıoğlu, Suudlar ile Çanakkale'de arazi yatırımı yapacaklarını belirtti.

Kocaeli'ne 5 yılda 500 milyon liralık yatırım yapılacak!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 3 yılda hayata geçirilen ve startı verilen 300 milyon liralık 300 projeyi vatandaşlarla paylaştı. Baran şimdiki hedefinin 5 yılda 500 milyon liralık yatırımı hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Konut yatırımında KDV fırsatı Körfez yatırımcısını sevindirdi!

Konutta KDV oranının düşürülmesi kararını değerlendiren Körfez’in büyük yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal: ‘’Yatırım amaçlı konut almayı planlayanlar için bu indirim güzel bir fırsata dönüşebilir” dedi.

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar küçük evlere yöneldi!

Yabancı yatırımcıların, Türkiye’den gayrimenkul alımı artıyor ancak metrekareler küçülüyor. Körfez yatırımcısının yaptığı yatırım son 2 yılda 353’ten ortalama 216 metrekareye düştü

İzmir Selçuk'a 17.3 milyon liralık yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesinin 1970’lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 17.3 milyon liraya mal olacak bu tarihi yatırım kısa süre içinde başlıyor.

Konut yatırımı kısa vadeli yatırıma mı dönüştü?

Konut fiyatlarındaki artışa rağmen, tüketici konuttan vazgeçmedi. Vatandaş artık güvenli yatırım aracı olarak konut alıyor. Kiralardaki yüksek artış konutu uzun vadeden çıkararak, kısa vadeli yatırım aracına dönüştürdü.

Armada'dan Trabzon'a 50 milyon dolarlık yatırım!

Armada Grup tarafından Trabzon'a yapılacak olan 50 milyon dolarlık yatırım ile Körfez ülkelerindeki diğer yatırımcıların da bölgeye çekilmesi planlanıyor. Grup sağlık sektörüyle de ilgilendiğini açıkladı.

Körfez sermayesi Trabzon'a turizm yatırımı yapacak!

Ortadoğulu turistin son dönemdeki önemli çekim merkezlerinden biri olan Trabzon, bu kez Körfez'den iki önemli yatırımcı çekti. Biri BAE'den diğeri de Suudi Arabistan'dan iki yatırımcı Trabzon'da iki önemli turizm yatırımı gerçekleştirecek.

Körfez yatırımcıları Dubai Yatırım Kongresi ve Fuarı'nı bekliyor!

Türkiye’de gayrimenkul sektörü, Körfez Sermayesi için cazibesini koruyor.Seçim sonuçlarına kilitlenen Körfezli yatırımcı alım için Dubai’de gerçekleşen ve tüm dünyadan yatırımcıların buluştuğu Dubai Yatırım Kongresi (AİM) ve Fuarını (IPS) bekliyor.

kapital yatırım körfez enerji elektrik Haberi

kapital yatırım körfez enerji elektrik


Kapital Yatırım tarafından yapılan açıklama şöyle:


Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 09.01.2014

Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı : KÖRFEZ ENERJİ SAN.ve TİC.A.Ş.

Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu : Enerji üretimi ve toptan elektrik satışı.

Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi : 1.200.000,00 TL.

Finansal Duran Varlığı Edinme Yolu : Kuruluşa iştirak

İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 2014 yılı içerisinde

Edinme Koşulları : Tahsisli sermaye artırımı ile pay edinimi.

Edinilen Payların Nominal Tutarı : 86.300

Beher Payın Alış Fiyatı : 530,00 TL

Toplam Tutar : 45.739.000,00 TL.

Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%) : 71,92

Edinimden Sonra Finansal Duran Varlıktaki İştirak Oranı (%) : 71,92

Edinimden...