20 / 05 / 2024

Kaplıcaların haritası mı çıkarılacak

Kaplıcaların haritası mı çıkarılacak

Sağlık turizminde hizmet verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesi ve akreditasyonu amacıyla mevzuat düzenlemeleri yapılacak, sağlık turizmi kapsamında verilecek hizmetlerin kayıtlarının tutulacağı bir veri tabanı geliştirilecek.

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

Gönen Kaplıcaları Tesisleri kiraya verilecek!

Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesisleri kiraya verme yetkisini alan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaptığı açıklamada Gönen Kaplıcaları’nın özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, ancak işletme bünyesindeki tesislerin kiralaya verilebileceğini belirtti.

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda asfaltla çalışmaları başladı!

Mustafa ÇÖL ile değişen ve gelişen Hüdai Kaplıcalarımızda çevre düzenleme, meydan, yol bakım yenileme, masal oyun dünyası park yapımları ile yıkım ve genel asfaltlama çalışmaları aynı anda yürütüyor.

Hüdai Kaplıcaları'nın turizme açılması planlanıyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Hüdai Kaplıcaları'nın turizme açılması için çalışma başlatıldı. Sandıklı Hüdai Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin meclis toplantısı kaymakamlık binasında yapıldı.

Bursa Keramet'e termal yatırım!

Bursa’nın sahip olduğu tüm doğal değerleri turizme kazandırma hedefinde olan Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi ilçesindeki Keramet kaplıcalarını da ayrıcalıklı bir projeyle ülke vitrine çıkaracak.

Kütahya Ilıca Kaplıcaları'nda kira karşılığı inşaat yaptırılacak!

Kütahya Belediye Başkanlığı, Ilıca Kaplıcaları'nda kira karşılığı yapım modeli ile inşaat yaptıracak. İhalesi bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı. İhalesi 17 Mart 2016 Perşembe günü gerçekleşecek.

Afyonkarahisar Hüdai Kaplıcaları ihalesi 15 Şubat'ta!

Sandıklı Belediye Başkanlığı, Hüdai kaplıcaları kür merkezi tadilatı ve aqua park yapımı ve işletilmesinin 10 yıl süre ile sınırlı ayni hak (intifa hakkı) tesis edilmesi işini ihale edecek. İhalesi 15 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Turistik Kurşunlu Kaplıcaları yenilendi!

Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Kurşunlu Kaplıcaları’na yeni çevre düzenlemesi yapıldı. Salihli Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında Kurşunlu Yolu ve bisiklet yolunu aydınlatarak Kurşunlu Kaplıcaları yepyeni bir görünüme kavuşturuldu.

Yalova Termal Kaplıcaları geniş çaplı tadilata giriyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova’daki Termal Kaplıcaları 15 yılın en geniş çaplı tadilatına giriyor. 21 Aralıkta başlayacak tadilat yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak.

Kırşehir Karakurt Kaplıcaları turizme kazandırılacak!

KIRŞEHİR Valisi Necati Şentürk, Karakurt Kaplıcalarının sağlık turizmine kazandırılacağını söyledi. Karalar Köyünde bulunan Karakurt Kaplıcalarının bulunduğu alanda İl Özel İdareVali Necati Şentürk, gazetemizin yayınlarını değerlendirdi.

Göbel Termal Kaplıcaları'nda yeni tesisler inşa edildi!

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Göbel beldesinin Kütahya'nın önde gelen termal merkezleri arasında olduğuna işaret ederek, Göbel Termal Kaplıcaları'nda yeni tesisler inşa edildiği bildirildi.

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları işyeri ihalesi 8 Eylül'de!

Sandıklı Belediye Başkanlığı, Hüdai Kaplıcaları İşyeri Kompleksi Yapımı ve İşletilmesinin 10 yıl süre ile sınırlı ayni hak (intifa hakkı) tesis edilmesi işi ihale edilecek. İhalesi 8 Eylül 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Balçova Kaplıcaları imar planı askıda!

İzmir Balçova İlçesi, İnciraltı Turizm Merkezi Tevsii Balçova Kaplıcaları Kesimi kapsamında 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Plan Notu Değişikliği 21 Ağustos'ta askıdan inecek...

Kaplıcaların haritası mı çıkarılacak Haberi

Kaplıcaların haritası mı çıkarılacak


Sağlık Bakanlığı, termal kaynakların tedavi amaçlı kullanımlarına ilişkin bölgesel endikasyon haritasını çıkartacak ve termal kaynakların hangi hastalıklar için kullanılacağını belirleyecek.


Hükümetin 2015 yılı programında yer alan hedeflere göre, sağlık turizminin geliştirilmesi kapsamında, gerekli mevzuat düzenlemeler ve güncellemeler yapılacak, istatistik altyapı oluşturulacak.


Sağlık Bakanlığı, bu alanda Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışılacak.


İlgili kurumlarla birlikte, sağlık turizminde hizmet verecek kurum ve kuruluşların yetkilendirilmesi ve akreditasyonu amacıyla mevzuat düzenlemeleri yapılacak, sağlık turizmi kapsamında verilecek hizmetlerin kayıtlarının tutulacağı bir veri tabanı geliştirilecek. Bu kuruluşlarla birlikte Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. 


-Termal kaynakların hangi hastalıklar için kullanılacağı belirlenecek


Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Öncelikli Dönüşüm Programı kapsamında, termal kaynak potansiyeli değerlendirilerek termal kaynakların tedavi amaçlı kullanımlarına ilişkin bölgesel endikasyon haritası çıkartılacak.


Program, Sağlık...