29 / 04 / 2024

kaporayı geri almak için ne yapılır

kaporayı geri almak için ne yapılır

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Plajlarda yeni vurgun! Paranızı geri almak mümkün ama....

Denize girmek isteyen vatandaşlar sahil boyunca açılan özel plajlarla karşı karşıya geliyor. Bu plajlarda denize girmek isteyen vatandaşlardan “harcama limiti” adı altında bir ücret talep ediliyor. Uzmanlar ise ödenen paranın geri alınabileceğini belirtiyor. 

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

Kredi almak isteyenlere efsane haber! 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı! Fırsat bu fırsat!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olanlara bir yıl geri ödemesiz kredi verileceği duyuruldu. Halkbank’ın ‘Genç Girişimci Kredisi’, sayesinde genç girişimciler uygun koşullarda kredi çekerek kendi işini kurabilecek.

Kredi almak isteyenlere müjde! 12 ay geri ödemesiz kredi başvurusu başladı! Fırsat bu fırsat!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun gençlere 12 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı. Halkbank’ın ‘Genç Girişimci Kredisi’ adı verdiği kredi imkânıyla genç girişimciler uygun koşullarda kredi çekerek kendi işini kurabilecek.

Borsa İstanbul’da şirketler hisse alım yarışında! Hangi şirketler hisse geri alımı yapıyor? Hisse geri alımı nedir?

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti.

Altında geri vites! Gram altın, çeyrek altın tam altın, ata altın ne kadar oldu? 17 Ocak 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün yatırımcılar ve altın almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Bugün altın geri vites yaptı. Gram altın, çeyrek altın tam altın, ata altın ne kadar oldu? 17 Ocak 2023 canlı altın fiyatları.

100 milyon dolara sattı 48 milyon dolara geri aldı

İstanbul Mecidiyeköy'deki Sapphire AVM eski sahibine geri döndü. Kiler Grubu borçları nedeniyle üç yıl önce 100 milyon dolara sattığı AVM'yi 48 milyon dolara geri almak üzere anlaşma imzaladı.

Geri adım atan gümüş tekrar 11 TL seviyesinde! Son dakika gümüş fiyatları

Son dakika gümüş fiyatları, yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Güne 12 TL'den başlayan gümüş, geri adım atarak tekrar 11 TL seviyesine kadar düştü. Peki son dakika gümüş alış satış fiyatı ne kadar? 28 Ekim 2022 güncel gümüş fiyatları.

Emekli promosyonunda buz gibi duş! Eğer bunu yapmazsanız paranız geri alınır! 9 bin 10 bin TL fark etmez

Emekli vatandaşlar geçtiğimiz aylardan bu yana en yüksek emekli promosyonu almak adına birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar. Fakat uzman isimden emekli vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarı geldi. Eğer bu önerilen şeyi yapmazsanız emekli promosyonunuz geri alınabilir...

Doların geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Ters köşe olacaksınız! İslam Memiş üstüne bastıra bastıra uyardı

Dolar almak isteyenler ve dolar borcu olanları yakından ilgilendiren açıklama şimdi İslam Memiş'ten geldi. Doların geri vites yapacağı tarihi açıklayan Memiş, üstüne bastıra bastıra uyardı. 

Başvuranlara faizsiz geri ödemesiz 4500 lira verilecek! Başvurular ne zaman başlayacak?

Geri ödeme yok, faiz yok, başvuranlara 4500 lira destek ödemesi yapılacak. Başvuru tarihleriyle ilgili bilgiler haberimizde.. Eğer ben de 4500 lira destek almak istiyoruz diyorsanız şartlara uygun olup olmadığınızı kontrol edin. İşte detaylar...

Ev sahipleri dikkat! Bu ödemeleri geri alabilirsiniz!

Ev alan vatandaşlar ev satın aldıktan sonra hangi ödemelerin iade edildiğini merak ediyor. İşte konut alanların geri almak için başvuru yapabileceği ödemeler...

Konut almak isteyenlere geri ödemesiz devlet desteği!

Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı ile ilk kez konut alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz destek sunuyor...

kaporayı geri almak için ne yapılır Haberi

kaporayı geri almak için ne yapılır

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ olarak karşımıza çıkıyor.


Emlakçıya kapora verilirken sözleşme imzalanıyor. Kapora sözleşmesi, kapora için bırakılan meblağı tutarı, müşteri ve gayrimenkul bilgileri, gerçek satış tutarı gibi bilgilerin yer aldığı sözleşme oluyor. 


Emlakçıya ödenecek kaporanın istisnai durumlar haricinde yüzde 5'ten fazla olmaması gerekiyor. 


Kaporanın geri alınması

Kapora sözleşmede yazan esaslara bağlı olarak geri iade edilebiliyor. Genellikle alıcının taşınmazı almaktan vazgeçmesi durumunda kapora iade edilmiyor. 


Buna karşın taşınmazın satışından vazgeçilmesi durumunda alıcıya kapora iade ediliyor. Ayrıca kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor.



Ev kapora sözleşmesi örneği!




Işıl...