20 / 05 / 2024

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.



Yüksek kiralar nedeniyle birçok kişi ev sahibi olmak istiyor. Ancak bankaların istedikleri kredi faiz oranları vatandaşı düşündürüyor. 1 milyon konut kredisinin 120 ay geri ödemesi bankalara göre değişmekle birlikte 7-8 milyon TL’lere çıkıyor.

Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi ile ev almak isteyenler için farklı bir öneride bulundu. Güdül twitter.com/arifgudulcom X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ev almak isteyenlere önce arsa almalarını tavsiye etti. Gayrimenkul danışmanı Güdül, bunun nedenlerini de açıkladı.

İŞTE ARİF GÜDÜL’ÜN O PAYLAŞIMI

Kredi ile konut mu almayı düşünüyorsun?

  • Eğer 5 milyon TL bütçeyle konut almayı planlıyorsanız ve elimde 3 milyon TL varsa, kalan 2 milyon için kredi çekmek yerine daha stratejik bir yol izlemeyi tercih ederdim.
  • Küçük parçalarda, çeşitli bölgelerden uygun metrekare birim fiyatlarına sahip arazilere yatırım yaparak başlarım. Bu araziler, 3, 4 veya 5 dönüm gibi küçük ölçeklerde olur ve her biri kolay erişilebilir konumda seçilir.
  • Birçoğumuz dairenin fiyatının iki yıl içinde artacağı endişesini taşıyabiliriz. Ancak, küçük parçalardaki arazilerin değer artış hızı, büyük rakamlı gayrimenkullere göre genellikle daha hızlıdır. Bu stratejiyle, iki yıl boyunca bu arazilerde değer artışı bekler, ardından yüksek bir getiriyle satışını gerçekleştirirdim.
  • Bu süreçte, elde edilen gelirle, krediye başvurmadan ve borç almadan, arzu ettiğiniz daireyi nakit olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca, iki yıl içindeki kira gideri gibi masraflarınızı karşılayacak düzeyde olacaktır.
  • Bu yöntemle, hem yüksek kredi faizlerinden kaçınmış olursunuz, hem de arazi yatırımlarınızın değer kazanmasını sağlayarak finansal stratejinizi güçlendirirsiniz.

 

Ortalama ev kirası bile 11 bin TL! İzmir'de 17 bin TL asgari ücret ile yaşanabilir mi? Vatandaşlar isyan etti!

Konut satışları azaldı ama bireysel konut kredisi borçlanmaları bir yılda yüzde 13 arttı!

İstanbul'da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyo


Geri Dön