19 / 05 / 2024

İstanbul'da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyor! 

İstanbul'da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyor! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, barınma sorununa değinerek İstanbul'da ortalama kira bedelinin 23 bin TL olduğuna dikkat çekti. İşte Özel'in o açıklamaları...



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda  önemli açıklamalarda bulundu. Özel, söz konusu açıklamasında 1 Mayıs'a değindi ve "Milletin ekmeğinin küçüldüğü, buzdolabının boşaldığı, sofrasının zayıfladığı, çorbasının kaynamadığı bir dönemdeyiz. Bu yoksulluğu görmeliyiz. Bu sorunları görmeliyiz ve buna hep beraber itiraz etmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Özgür Özel, söz konusu açıklamasında barınma sorununa da değindi. 

İstanbul da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyor! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin de eleştirilerde bulundu ve "İktidarın kötü ekonomi yönetimi, emekliye, emekçiye, memura, alın teri ile geçinen tüm vatandaşlara büyük bir çöküş yaşattı" ifadelerine yer verdi. 

Açıklamasında "Hayat pahalılığını, yüksek enflasyonu, artan kiraları, Türk lirasının aşırı değer kaybını hep beraber görüyoruz. Avrupa Birliği Komisyonunun yaptığı bir çalışmaya göre kira sorununda Avrupa şehirleri arasında vatandaşın en çile çektiği, kira sorunun en yüksek olduğu şehir İstanbul. İstanbul'daki ortalama kira 23 bin TL. 650 avro. En düşük emekli aylığı ise 10 bin TL. Asgari ücret 17 bin TL. Ortalama kira 23 bin TL" diye konuşan Özel, bunun Avrupa'da bir örneği olmadığını dile getirdi. 

İstanbul da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyor! 

Özgür Özel, bir şehirde çalışan emekçiye ortalama kiranın yüzde 20 altında asgari ücret örneğinin Avrupa'da olmadığını söyledi ve "Ortalama kiranın yarısından az emekli aylığı alan dünyada hiçbir ülke bulunmuyor. Bu nedenle emeklimize ve emekçimize yapılan bu zulmün altını dikkatle çiziyoruz" diye konuştu. 

Özel, açıklamasının devamında kredi kartı sahiplerinin de borcunu ödeyemedikleri için her ay iflasa, borç batağına ve icraya sürüklendiğine vurgu yaptı.

Özel, konuyla ilgili "Milletin ekmeğinin küçüldüğü, buzdolabının boş hale geldiğini, sofrasının zayıfladığı, çorbasının kaynamadığı bir sürece geldik. Bu yoksulluğu görmeliyiz. Bu sorunları görmeliyiz ve buna hep beraber itiraz etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Mağdur ev sahibi: Kiracım 4 bin TL'ye oturuyor, kendi evini 15 bin TL'ye kiraya vermiş!

TOKİ'den tam 33 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı! Ev alamayana yüzde 25 peşinat ve 48 ay vadeyle arsa müjdesi!

İnşaat sektöründeki kalifiye eleman sorununa 5 maddede çözüm önerisi!


Geri Dön