07 / 05 / 2024

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi

DSİ 11. Bölge Müdürü Sabancı:- "Toplamda 7 bin 800 metreden oluşacak kanalda 4 bin 200 metreye ulaştık. Hava şartları müsaade ederse 2017’nin başında kanalı tamamlayacağız"

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi 2016 sonunda tamam!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Meriç Nehri'nin taşmasını önlemek amacıyla geliştirilen Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi (Kanal Edirne) çalışmaları sürerken, projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un altından İstanbul'un da Türkiye'nin de kalkamayacağını belirterek,  "Bu bir emlak projesidir" dedi. 

TOKİ'den Kanal İstanbul'a komşu 1,1 milyar TL'lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergâhına 430 metre mesafede bulunan arazilere 1,1 milyar lira bedelle 925 konut, 8 dükkân ve 1 cami inşa edecek. Kanal İstanbul güzergâhındaki konut projeleri için peş peşe ihaleler gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...

Uşak Merkez Karaağaç kura çekilişi ne zaman? TOKİ Uşak kura sonuçları 4 Ağustos 2022!

Uşak Merkez Karaağaç kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve TOKİ Uşak kura sonuçları 4 Ağustos 2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Uşak projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

TOKİ 327 ucuz konutu satışa çıkarıyor! Başvurular yarın başlıyor! 370 bin TL'ye 2+1 ev fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak Merkez Karaağaç Mahallesi'nde yer alan 327 adet konutu satışa çıkardı. İşte detaylar...

Büyükçekmece Karaağaç 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Karaağaç Mevkiinde yer alan bazı parsellerin bir kısmı ve 157 ada 2 ve 8 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul Projesi, sadece bizim değil, bölgemizin, dünya deniz ticaret sisteminin, Karadeniz ve Akdeniz havzasının prestij projesidir" dedi.

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların yakın markajına aldığı o araziler...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul önümüzdeki 100 yıllara yön verecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul, emlak-rant projesi gibi getirilip, basit konulara, günlük dedikodu siyasetine alet edilecek bir proje asla değildir." dedi.

Nadir Ataman: Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde ekip biçenler şimdi rantı izliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul arazileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde önceden ekip biçenler şimdi rantı izliyor" şeklinde konuştu.

Murat Kurum: Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle olarak yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor" dedi.

Adil Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul tamamen bu ihtiyaçtan doğmuş alternatif bir su yoludur" dedi.

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi Haberi

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, "Toplamda 7 bin 800 metreden oluşacak kanalda 4 bin 200 metreye ulaştık. Hava şartları müsaade ederse 2017'nin başında kanalı tamamlayacağız" dedi.


Sabancı, kentteki bir programda gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi’nde çalışmaların durmaksızın devam ettiğini belirtti.


Kanalın yüzde 60'ının tamamlandığını aktaran Sabancı, şunları kaydetti:


"Tahliye kanalı tamamlandığından yaklaşık bin metreküp/saniyelik taşkın suyu taşınabilecek. Kanalın taban genişliği 50 metre, derinliği ise 4,5 metre olacak. Yapımına geçen yıl ağustos ayında başlanan taşkın tahliye kanalı inşası hızla sürüyor. Toplamda 7 bin 800 metreden oluşacak kanalda 4 bin 200 metreye ulaştık. Hava şartları müsaade ederse 2017'nin başında kanalı tamamlayacağız."


Kanal üzerindeki köprünün ayaklarının yapıldığını dile getiren Sabancı, özellikle kış mevsiminde taşkın seviyesine ulaşan ve yatağından çıkan Meriç Nehri'nde...