28 / 05 / 2024

Karabağlar gökdelen

Karabağlar gökdelen

Karabağlar'da, Bakanlık'ın hazırladığı ancak 3 kez itirazla karşılaşan projeyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Gökdelen ve yüksek katlı yapıların önünün açıldığını ileri süren halk tepkili.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

İzmir Karabağlar planları askıya çıkarıldı! 607 hektarlık alanda kritik ayrıntı!

İzmir'in Karabağlar ilçesi 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, askıya çıkartıldı. 

Karabağlar Belediyesi 3 konut satacak! İzmir'in göbeğinde 1.5 milyon TL'ye konut fırsatı!

Karabağlar Belediye Başkanlığı, İzmir Karabağlar'da yer alan 3 adet konutu satışa çıkardı. Konutların satış fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor. 

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!

İzmir Karabağlar'da Cennetçeşme - Limontepe bölgesinde sürdürülen ve 100 binden fazla vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesine mahalleliler tepki gösterdi.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Karabağlar Belediyesi'nden TOKİ'nin Uzundere'deki konut ihalesine tepki! 

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı, Muhittin Selvitopu, TOKİ'nin Uzundere'deki konut inşası için ihaleye çıkmasına tepki gösterdi.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Karabağlar'daki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karabağlar dönüşüm projesine ilişkin 5 sorun mecliste!

İzmir Karabağlar'da riskli alan ilan edilen bölgelerin dönüşümü meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan dönüşüm hakkında 5 soru sordu..

Karabağlar Belediyesi imar barışında göreve hazır!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, riskli alan ilan edilen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Selvitopu, imar barışında göreve hazır olduklarını açıkladı.

Liva Home Karabağlar güncel fiyat listesi!

Kentsel dönüşüm kapsamında yükselen Liva Home İzmir projesi Temmuz 2018'de teslim edilmeye hazırlanıyor. Liva Home Karabağlar güncel fiyat listesi 225 bin TL'den başlıyor.

Karabağlar'a Palandöken 1071 projesi!

İzmir'de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Palandöken İnşaat, Karabağlar'da yeni bir projeye başlıyor. Palandöken 1071 projesi 8 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

Karabağlar Yenitepe İzmir fiyatları!

İzmir Karabağlar Mevkii'de hayata geçirilen Yenitepe İzmir Evleri projesinde daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. Proje İlbak güvencesiyle yükseliyor...

Karabağlar gökdelen Haberi

Karabağlar gökdelen

Karabağlar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ancak 3 defa itirazla karşılık gören dev kentsel dönüşüm projesinde yaşanan çıkmaz, 4. yılı da geride bıraktı. Halkın mahkemeye taşıyacağını duyurduğu dönüşümle ilgili olarak hazırlanan imar planlarındaki sıkıntılar yine krize yol açtı. 


egepostasi.com'dan Erman Şentürk'ün haberine göre, Cennetçeşme ve Limontepe'de 16 mahalleyi ilgilendiren ve 100 bine yakın hak sahibinin yer aldığı 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanında bir başka kriz daha gündeme geldi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 yılında start alacağını duyurduğu ancak halktan vetoyla karşılık gören kentsel dönüşüm projesinde şimdi de gökdelen bilmecesi yaşanıyor. 


'Birçok soru işareti'

2012 yılında riskli alan ilan edilen 540 hektarlık bölgenin 101 hektarlık ilk etabı için hazırlanan planlarda emsal, yapılaşma koşulları ve yükseklik sınırına dair izinler vatandaşların kafasında birçok soru işareti...