02 / 05 / 2024

Karabük imarı durumu

Karabük imarı durumu

Karabük Revizyon İmar Planı'nı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıdı. Karabük Belediyesi tarafından hazsrlanan 'Karabük Revizyon İmar Planı' Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucu şehircilik ilkelerine aykırı bulunarak iptal edildi.

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Eyüp Defterdarlık Mahallesi'ndeki bir alanın imar durumu TBMM'de!

İstanbul'un Eyüp ilçesinde Defterdarlık Mahallesi'nde bulunan Abdülvedüt türbesinin bulunduğu alanın imar durumu TBMM'de konu oldu. İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karabük Belediye Meclisi'nde imar komisyonu raporları kabul edildi!

Karabük Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar komisyonu raporları yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Kağıthane'de 2015'te 3.512 yazılı imar durumu hazırlandı!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç müdürlük ziyaretleri kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğünü ziyaret etti, toplantıda, 2015 yılı içinde toplam 3512 adet yazılı imar durumu hazırlandığı belirtildi.

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

Bir arsanın imar durumu nasıl tespit edilir?

İmar durumu herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir arsanın imar durumu nasıl tespit edilir?

Karabük revizyon imar planı iptal edildi!

Karabük revizyon imar planı iptal edildi. Karabük Belediye Meclisi'nin onayladığı ancak Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Karabük Revizyon îmar Planı'nı Kastamonu İdare Mahkemesi iptal etti.

Karabük'teki kolonu çatlayan bina yıkılacak!

Karabük'te, bir kolonunda çatlak oluşunca boşaltılan 4 katlı apartmanın yıkılması kararlaştırıldı. Apartmanın kolonundaki çatlağı fark eden bina sakinleri, durumu ilgililere bildirmiş, binayı inceleyen ekipler, yıkılma tehlikesine karşı binadaki 9 daireyi

Mimarlar Karabük'te inceleme yaptı!

KARABÜK Oda yönet kilerinin tehdit edilmesine tepkili olan MimaHar Odası Ankara Şube yönetimi Karabüke destek açıklaması ve inceleme yapmaya Karabük Revizyon imar planının İptalinin andından Oda yöneticilerinin basın yoluyla tehdit edildi.

Karabük Belediye Başkanı, imar planı ile ilgili konuştu!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Revizyon İmar Planı'nın iptaline ilişkin, "İtirazlarda doğrular var ama saptırma da var. Biz vatandaşımızın bir ev sahibi olması için uğraşıyoruz" dedi.

Karabük'te imar planı protestosu!

Mahkeme kararıyla iptal edilen Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden Ergenekon Mahallesi sakinleri, durumu protesto etti. Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle 154 hanenin mağdur olduğunu belirtiliyor.

Karabük revizyon imar planı iptal edildi!

Karabük Revizyon İmar Plam'nı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıdı.Belediye tarafından hazırlanan 'Karabük Revizyon İmar Planı', Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucu şehircilik ilkelerine aykırı bulunarak iptal edildi.

Karabük Revizyon İmar Planı iptal edildi!

Karabük Revizyon İmar Planı'nı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıdı. Karabük Belediyesi tarafından hazsrlanan 'Karabük Revizyon İmar Planı' Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucu şehircilik ilkelerine aykırı bulunarak iptal edildi.

Karabük imarı durumu Haberi

Karabük imarı durumu

Karabük Revizyon İmar Planı'nı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi yargıya taşıdı. Karabük Belediye Meclisi nin onayladığı planı Kastamonu İdare Mahkemesi iptal etti. Mahkeme "kamu yararı. şehircilik ilkeleri ve planlama esasları bakımından hukuka uyarlık bulunmamaktadır" diyerek, planı oybirliğiyle iptal kararı aldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan. Karabük Revizyon İmar Planı'nın butünlükçu değil parçacıl bir yaklaşımla yapıldığını ve ust ölçekli planı dayanak almadığını belirtti. 


Ayrıntılı...