10 / 05 / 2024

Karacaahmet Mezarlığının yanına otel mi yapılacak

Karacaahmet Mezarlığının yanına otel mi yapılacak

İstanbul'un en eski ve en büyük, dünyanın da sayılı büyük mezarlık alanı tarihi Karacaahmet Mezarlığı'nın yanı başına otel yapılıyor. Bina çok yüksek ve kütle olarak büyük bir yapı olacak, yanı başındaki tarihi mezarlığın üzerine gölge gibi çökecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Altın 2 bin doların altına geriledi! Altın fiyatları neden düşüyor? Düşüş daha ne kadar devam edecek?

Uluslararası borsalarda 2 bin 50 dolara kadar yükselen altın yeniden düşüş trendine girdi. Ons altın kar satışlarıyla 2 bin dolar sınırının altına gerilerken, gram altın fiyatları da düştü. Peki, altın fiyatları neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? İşte uzmanından bu soruların yanıtları…

Aile Bakanlığı'nın yanı sıra ev hanımlarına müthiş haber! 7.050 TL maaş verilecek

Aile Bakanlığı tarafından verilen yardımların yanı sıra İŞKUR tarafından da ev kadınlarına yönelik önemli programlar hazırlanıyor. İŞKUR tarafından ev kadınları için çok önemli bir program hazırlandı. Detayları haberimizde...

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Kuşadası’nda bin 500 yıllık ağacın yanına yapılan villa yıkıldı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

3. Havalimanı'nın yanına lojistik merkez kurulacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatın değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Zeybekçi, 3. Havalimanı'nın yanına e-ticaret ve lojistik merkezi kuracaklarını söyledi.

Kuruçeşme'deki Huqqa'nın yanına gece kulübü geliyor!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Mert Vidinli bugünkü yazısında Kuruçeşme'deki Huqqa'nın yanı başında yeni bir yazlık kulüp açılacağının bilgisini verdi. İşte o yazı

Karacaahmet Mezarlığının yanına otel mi yapılacak Haberi

Karacaahmet Mezarlığının yanına otel mi yapılacak

Yetimleri okutan Darüşşafaka Cemiyeti, Koşuyolu'ndaki 12 bin 257 metrekare araziye, hastane yapmak için projeler hazırlayıp, plan tadilatı istedi. Darüşşafaka Cemiyeti'nin hastane yapmasına izin verilmeyen arsasını alıp imar planlarını değiştirten bir inşaat firması, Haydarpaşa'da 80 metre yüksekliğinde 60ü odalı otel inşaatına başladı. 

Cemiyet, 2005 yılında paraya ihtiyacı olduğu için çareyi araziyi satmakta buldu. İki inşaat firması ortaklığı arazi 7 milyon dolara alındı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri, İmar Müdürlüğü ve Planlama Müdürlüğümün olumsuz görüş bildirmesine rağmen, hemen imar plan tadilatı yaptı. 'Az yoğun konut alanı, yol, yeşil alan ve dere koruma alanı'nda kalan araziye bodrum hariç 3 emsal inşaat hakkı ile 40 katlı otel ve ticaret izni verildi. 


PLAN ŞEHİRCİLİK İLKELERİNE AYKIRI MI? 

Karacaahmet Mezarlığı'nın yanı başındaki araziyi alan proje sahipleri...